2014-10-18

Kropps herr - Karlskrona 29 - 27 ( 16 - 14 )

Det var egentligen aldrig något snack. Ett pånyttfött Kroppskultur tog emot Karlskrona som coachades av förre Kroppstränaren Tobias Pettersson och hade också förre kroppsspelaren Fabian Franzén i laget. Kropps inledde starkt och gick snart upp i en ledning på 2-3 mål som de höll genom hela matchen.
16-årige David Gerd vaktade målet som om han aldrig gjort annat. Sin korta längd kompenserade han genom att vara på rätt ställe när motståndarna lossade sina kanoner. David stod hela matchen med undantag av några minuter i början av andra halvlek. En mycket stark insats av den unge David. Det skall bli intressant att följa honom framöver.
18-årige Henrik Blomqvist (nr 7) gjorde också en stark match. Han störde Karlskronas anfallsspelare nästan över hela planen och snappade flera gånger upp "drällbollar" från motståndarna.
Till skillnad mot förra hemmamatchen spelade Kropps välorganiserat och med ett kompakt försvarsspel som lade grunden till den rättvisa segern.
Karlskronas tränare, förre Kroppstränaren Tobias Pettersson, manade förgäves på sina mannar.
Förre Kroppsaren Fabian Franzén bjöd Henrik Blomqvist på en tackling som kastade Blomqvist upp i luften. Det var antagligen inte så illa menat men det renderade Fabian rött kort och uppvisning på läktaren.

Bäst i Kropps var niomålsskytten Linus Olausson och målvakten David Gerd.

Publiksiffra 305

Målgörare Kropps:

9 mål Linus Olausson
5 mål Hannes Högström
4 mål Viktor Olofsson
3 mål Anders Alfredsson
3 mål Henrik Blomqvist
3 mål Kasper Jansson
2 mål Anders Henriksson  //

1 kommentar:

  1. Du glömde Johan Hedlund, bäst på plan, i Karlskronas mål. Han är också Kroppsare. Spelade flertalet matcher förra året för GFK.

    SvaraRadera