2014-09-01

Snäckan tar över restaurang Villa Lindesnäs

Nu är det officiellt. I dag skrevs köpehandlingarna under av säljarna Catalin Szabo och hennes son Lucien och köparna familjen Malm och deras bolag Kanelsnäckan AB som redan driver det populära Café Snäckan på Gustafsberg.
Restaurangen har varit till salu sedan förra hösten men då inga köpare dök upp före årets säsong bestämde sig Catalin och Lucien att driva restaurangen även denna sommarsäsong.

Själva huset Villa Lindesnäs, som är byggt på 20-talet, ägs av Uddevalla kommun och hyrs ut till restauratören. Kommunen i sin tur arrenderar tomten runt villan av markägaren Gustafsbergsstiftelsen.

Tekniska förvaltningen har i uppdrag att avyttra de kommunägda hus där man inte bedriver någon kommunal verksamhet så vi får väl avvakta och se om också huset kommer att säljas.

Kanelsnäckan AB kommer således att äga båda restaurangerna och vad gäller Snäckan så planeras inga förändringar av verksamheten. För Villa Lindesnäs kommer det att ske en utveckling men exakt hur får vi anledning att återkomma till.

Gustafsbergsstiftelsen gratulerar familjen Malm till köpet och hoppas på ett fortsatt gott samarbete!  //

5 kommentarer:

 1. Vad roligt och iom detta ser vi fram mot en välkommen vitalisering av verksamheten även på Lindesnäs!

  SvaraRadera
 2. Grattis till ett bra köp. Vi uddevallabor ser fram emot att besöka nya Lindesnäs.

  SvaraRadera
 3. Riktigt bra! Nu hoppas man på ett uppsving, detta är ju ett kanonställe!!

  SvaraRadera
 4. Kör hårt! Vi kommer gå dit ofta!

  SvaraRadera