2014-09-06

Bokenäs Hembygdsförenings 40-årsjubileum


Två av grundarna av Bokenäs Hembygdsförening, Gunilla Carlsson och Gunnar Olhsson, hyllades i kväll vid föreningens 40-årsjubileum i Bokenäs teaterlada.

I våras firade Uddevalla Hembygdsförening sitt 30-årsjubileum med en resa med M/S byfjorden Tjörn runt. Jag minns när föreningen bildades och jag hade mycket kontakt med Gunnar Olhsson i Bokenäs. Han var ju gammal i gården och hade många kloka erfarenheter som det var bra att ta del av för en nybildad förening.

I kväll berättade Gunnar om de gångna 40 åren och det är förstås mycket som har passerat samtidigt som det på ett sätt känns som att tiden stått stilla. Gunilla och Gunnar är de samma personerna som för 40 år sedan men fortfarande glöder de för hembygden. Och Gunilla som egentligen pensionerat sig jobbar fortfarande med skolelever och i nästa vecka kommer två tredjeklasser på besök till hembygdsgården för att lära sig om livet förr i tiden.

Det är bara att gratulera Bokenäs Hembygdsförening till de 40 åren och önska att verksamheten fortsätter i samma stil ytterligare många år!  //

1 kommentar:

  1. I denna anrika lokal har Erik Norströms och hans vänner spelat ladjazz fjorton år på raken. 15-årsjubileum nästa år i mitten av juli?! Arrangerat på bästa sätt av Göte o Anna med fika på tunet i pausen.
    Anonyme Bengt

    SvaraRadera