2014-09-18

Östertull våren 1958

Insänt av Olle Lundgren:

"Gunnar!
Som ett komplement till bilderna från Östertull bifogar jag en bild med ett något annorlunda perspektiv.
Bilden togs på våren 1958 när jag gick i sista ring (som det hette på den tiden) när vi var "utkommenderade" av teckningsläraren (jag tror det var Stig Trädgård, men det kan också ha varit Nils Asp) att avbilda någonting i staden. För min del blev bilden underlag till en habil teckning som bidrog till ett hyfsat betyg i teckning.
Hälsningar
Olle"

Ja, det var en fin bild. Här ser man också träperrongen som våra pendlande klasskamrater använde när de skulle kliva av eller på tåget.  //

3 kommentarer:

 1. I juli 1915 begärde överste Tottie på I 17 i en skrivelse till Järnvägsstyrelsen att en hållplats skulle byggas öster om staden. Järnvägsstationen låg långt bort och " ej minst ifråga om manskapet, då det t.ex. återkommer från permission med sista tåget och måste kanske inte alltid berömvärt tillstånd gå genom staden" Är perrongen som ses på bilden en rest av perrongen?
  / KajEmil

  SvaraRadera
 2. Ja, det är riktigt att det byggdes en träperrong för de värnpliktiga där. Och det är alldeles säkert så att den på bilden är densamma, men att den nu användes för eleverna i läroverket i första hand.

  SvaraRadera
 3. Min minnesbild är att vi elever från Ljungskile använde en träperrong som var belägen vid den järnvägsövergång som man nådde från baksidan av Schwartzmans mot det som nu är bostadsområdet Hönseberget. Jag tror att man idag har ersatt denna med en gångtunnel. /P O

  SvaraRadera