2014-09-26

Godisaffären på Lagerbergsgatan

Minns du den här godisaffären på Lagerbergsgatan? I huset låg även tidningen Bohus-Postens redaktion och tryckeri.  //

12 kommentarer:

 1. Jag minns vi kallade affären/damen vid disken för "Knäck Olga"
  Har för mig att man alltid kunde "pruta" dvs få rätt mycket för en 5 öring
  Jag minns inte när affären försvann men det måste varit i slutet av 60-talet

  MVH

  Per N

  SvaraRadera
 2. OjOjOj.....Gamla kära "Knäck Olga". Var det bara några kamrater och jag som kallade henne detta när vi gick i skolbarackerna i närheten ? Detta var en av de bästa bilderna du har publicerat Gunnar ! Med knäckhälsningar Bertil Andreasson i Göteborg

  SvaraRadera
 3. Mats Andersson2014-09-27 00:38

  Av oss ungar i grannskapet gick godisaffären under namnet 'Silli Dal'.

  Om jag inte är felunderrättad hette innehavaren Siri Dahl, så nån hade väl hört fel nån gång. :-D

  SvaraRadera
 4. Är detta fotot taget strax intill Margretegärdeparken? Med centrum och Kampenhof åt höger och nuvarande polishuset alldeles till vänster tvärs över gatan?

  Gissar och frågar Tobias (inflyttad till Uddevalla 2009)

  SvaraRadera
 5. Innehavaren hette mycket riktigt Siri Dahl. Hon bodde på Gröngatan, som jag minns det, Hon var en ganska så duktig konstnär och jag har i min ägo några av hennes trevliga tavlor som mina föräldrar köpte av henne på 1980-talet.

  SvaraRadera
 6. Minns mycket väl huset . På väg från/till Linneby passerade man affären och handlade mycket där. På övervåningen bodde Sven-Olof Eriksson också kallad" Olle Bohus " i IFK -kretsar där jag spelade med honom i B-laget vid några tillfällen. Smeknamnet fick för att han arbetade på Bohusposten.
  P-O

  SvaraRadera
 7. Jag kommer mycket väl ihåg affären. Där har man köpt mycket godis. Siri Dahl var lärare i söndagsskolefilialen i källaren på Strömstadsvägen 44.
  Trelleborgaren

  SvaraRadera
 8. När jag gick i flickskolan var vi ofta där och köpte godis. Godas var knäckäpplena. Jag gick också i söndagsskolan i källaren på Strömstadsvägen 44 på -50 talet men minns inte Siri Dahl därifrån. Kul att få denna info och se kortet!

  SvaraRadera
 9. Om jag minns! Ser innehavaren framför mig och känner doften av allt gott.

  Lena N

  SvaraRadera
 10. Visst minns jag affären. Jag var där och handlade precis när OMS:en hade införts. "Och så har vi OMS:en" sa expediten och slog i tabellen. Uppenbarligen uppskattades inte detta nya påfund.
  Jag hade en skolkamrat vars pappa arbetade på tryckeriet. Vi var där en gång och tittade. Minns allt oväsen och värmen från maskinerna.
  Olof H

  SvaraRadera
 11. Jo visst kommer jag ihåg knäck Olga, dit stack man på rasten och handlade när man gick på Margaretegärdeskolan. Var det inte någon klädesaffär i dörren bredvid?? Eller är jag ute och cyklar?

  SvaraRadera