2014-09-24

Försämrad direkttågförbindelse med Stockholm

Insänt av Per Norberg:

"För drygt 10 år sedan fick Uddevalla en snabbtågsförbindelse med Sthlm. Men inledningsvis var det få som kunde nyttja den för jobbresor eftersom man kom fram för sent - strax efter 10:00

Efter påtryckningar från tror jag bla berörda kommuner så tidigarelades tåget och har haft ankomsttid 9:30 eller 9:35 med retur 16:40 vilket inneburit att det gått utmärkt att åka på möten över dagen till Sthlm.

Nu har SJ i tysthet bestämt att senarelägga avgången med ca 30 min och ankomst ca 10:05 till Sthlm med retur 16:14

Jag förstår inte hur SJ kan skjuta sig så i foten - tåget blir nu åter ointressant för de som reser i jobbet. Att begära att möten skall börja efter 10:00 är svårt och att dessutom tidigarelägga hemfärden...

Uppenbarligen är affärsresenärerna i Tre/Fyrstad ingen viktig målgrupp.

Jag har läst om kommunala protester från kommuner som klagat att snabbtågen mellan Göteborg och Stockholm inte lägre skall stanna på mellanstationer men inte förstått att "vi" varit berörda.

Vad säger berörda kommuner och Västtrafik ?


Har man protesterat ?

Är det för sent ?

MVH


Per Norberg"  //

3 kommentarer:

 1. Per
  Du anser att SJ har "skjutit sig i foten". Det är helt fel, SJ har efter många års misstag inga fötter kvar, benen är avskjutna jämns med knäna.

  SJ kritiserades redan hösten 1986 i en revisionsrapport från dåvarande Riksrevisionsverket. Rapportens namn är "Tågtrafikens punktlighet" och bör finnas i något arkiv någonstans. I annat fall har jag fortfarande mitt exemplar kvar i bokhyllan hemma.

  Jan-Inge Friberg

  SvaraRadera
 2. Det är ledsamt att läsa detta, jag bor mittemellan Uppsala och Gävle, men har bott i Uddevalla från barndomen till 1985 och har så många vänner kvar där. Det skulle ju underlätta att få besök av dem när det finns tåglinje från Uddevalla jämfört med att ta sig till Göteborg för vidare tågåkning till Stockholm. Men det är säkert en "bra" baktanke att gör man det besvärligt och olönsamt så kan man snart lägga ner det hela. Det verkar som känslolösa och obetänksamma ekonomer styr samhället vad det än gäller. Jag undrar också var man kan klaga!
  Lena S

  SvaraRadera
 3. Lena: Vad jag förstår så finns tåget kvar, men med en annan ankomsttid som inte passar affärsresenärer, men väl dock de som som inte behöver åka till huvudstaden över dagen på möten. Du kan alltså sitta lugn i båten.

  SvaraRadera