2014-08-09

Tredje Gustafsbergsdagen

Den tredje Gustafsbergsdagen hade innehållsmässigt mer att bjuda på än de två första. I dag fick vi stifta bekantskap med Svenska Klarinettsextetten med Uddevallafödde Christer Torgé i spetsen.
Christer berättade för publiken på ett trevligt sätt mellan musikstyckena. Att det var hög klass på spelningen bekräftades inte minst av Christers gamla kolleger från I 17 musikkår och senare Regionmusikkåren som hade sökt sig till Gustafsberg för att lyssna..

Klarinettsextetten har spelat in en CD-skiva med badortsmusik från 1920-talet. CD-n finns att köpa på plats eller i Vandrarhemmets reception.

Den som missade dagens spelning får en ny chans i morgon kl 12 och kl 14. Kl 12 är det på Gustafsberg och kl 14 på Bohusläns museum.
Och så Gustafsbergsspelet 1814 igen. Här ser vi Gustafsbergsgossen Didrik (Hugo Åberg) och tiggarjäntan Ingrid (Viktoria Carlsson). Det är en alldeles fantastisk pjäs som nu tyvärr bara har en gång kvar och dessutom är den slutsåld! Men jag hoppas kunna lägga ut delar eller hela föreställningen här på Uddevallabloggen vad det lider så att ni som har missat får se den.
På kvällen arrangerade Collegium Musicum en konsert i Societetssalongen. Artisterna var Maria Matyazova Milder, sång, Ivetta Irkha, piano. Också det var en fantastisk stund för musikälskare. Maria är född i Ryssland och Ivetta i Ukraina men de båda försäkrade att de är vänner.

Sista Gustafsbergsdagen är i morgon söndag med följande program:

Torsdag - söndag 7-10 augusti
11-15 Konstutställning - Bengt-Arne Runnerström
11-15 Försäljning av ekologiska grönsaker och rotfrukter
12-15 Gammaldags lekar för barn och vuxna
12-15 Åk hästskjuts på området, avgift 20:-
12-15 Visning av skolhuset
12.00 Guidad vandring med dramatiserade inslag.
Start vid vandrarhemmet.
14.00 Barnvandring. Följ med baderskan Hermina och kallskänkan Beata på en resa hundra år tillbaka i tiden. Start vid vandrarhemmet.
15.00 Gustafsbergsspelet 1814 - teaterföreställning. (slutsålt)
En föreställning som berättar om Gustafsberg sommaren 1814. Hur det var att arbeta som baderska på den fina badorten, om en flickas önskan att få gå i skolan och om varför hela hovet med kronprins Karl-Johan i spetsen befann sig på Gustafsberg.

Fredag - söndag 8-10 augusti
11.30-14.30 Vattendrickning i Brunnspaviljongen
12-15 Kurortsmassage i Vänstra paviljongen. Massören Ewa Ryberg ger olika varianter av massage. 10-15 min. Drop-in. Avgift

Lördag - söndag 9-10 augusti
12.00 söndag Brunnsmusik i Musikpaviljongen med Svenska Klarinettsextetten
12-17 Gustafsbergs Badrestaurang serverar gammaldags smörgåsbord.  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar