2014-08-02

Ingen simtur i Landbadet för Oddebollare

I går lagade man Landbadets reningsverk men under tiden det stått stilla har det bildats mycket alger i bassängen och i dag har man hållit på att manuellt försöka få bort dessa. Badförbudet kommer tidigast att kunna hävas i morgon men troligare först på måndag.
Tur i oturen är ändå att det vackra vädret har gjort så att det är ovanligt varmt i vattnet vid Sörkullen och vid Bodele. Alla verkar att trivas så förlusten av Landbadet kanske inte betyder så mycket!?  //

3 kommentarer:

 1. Jag har aldrig fattat grejen med att ha en bassäng med klorbad ett stenkast från det friska fina havet. Nu när det är så vackert i Uddevalla och Gustafsberg så förstår jag inte varför det behövs ett "konstgjort bad". Mycket mer hälsosamt med saltvatten! :-)

  Gokväll från Leena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min uppfattning är att de som badar på Landbadet är de som inte tycker om att bada i havet/saltvatten. Därför kvittar det för dem hur nära havet ligger. Dessutom tycker barn om hopptorn som saknas vid havet i Uddevalla-området.

   Radera
 2. Ja tyvärr...håller jag med siste skrivaren...många barn (typ de flesta) gillar inte "havet" de föredrar bassäng. Min son 12 år fattar inte alls varför jag tycker havet är finare. Där finns ju inga hopptorn och där finns maneter och snäckor mm som inte gillas. Däremot kanske den stängning som nu blev gynnar havsbadandet då de måste pröva och kanske kanske tycker de det är helt ok.

  SvaraRadera