2014-08-11

Skogsavverkningen vid Strandpromenaden fortsätter

I dag fortsätter skogsavverkningen längs Strandpromenaden mellan Gustafsberg och Lindesnäs. Det är för att skapa bättre livsförutsättningar för de stora fina tallarna som skogen avverkas. Två mindre avverkningar med samma syfte kommer även att ske på andra platser inom Gustafsbergs naturvårdsområde.
Det är innanför den här badstranden vid uppfarten till Knapes utsikt som avverkningen sker.  //

4 kommentarer:

 1. så fint att man vårdar strandpromenaden inom Gustavsbergs Naturvårdsområde - Nu blir det fin utsikt från Birgits Stuga och en mer lättillgänglig promenad till Knapes. hälsningar Bertil.

  SvaraRadera
 2. 80% av alla träd i Sverige är antingen gran eller tall. Inom ett naturvårdsområde borde man satsa på sådant som naturen behöver istället för det som sågverken och pappersbruken behöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte Gustafsbergsstiftelsen som kommit med idén om den här avverkningen utan Skogsstyrelsen som förra året gjorde en ny skogsbruksplan för stiftelsens skogar. Skogsstyrelsen kallar detta för naturvård.

   Radera
 3. Kommer göra området gott! Gick stigen över berget via utsikten och ner vid villorna häromsistens och hoppas ni röjer hela vägen innan all sly tar över. Uppdatering av befintliga infotavlor i skogen gärna kompletterat med mer platsinformation hade gjort susen.

  SvaraRadera