2014-08-27

Krister Kronlid slutar

Krister Kronlid säger upp sin anställning vid Uddevalla kommun och lämnar sina uppdrag. Så här skriver han på Facebook:

"Var sak har sin tid och jag har bestämt mig för att det är dags att gå vidare med nya utmaningar. Jag lämnar därför min anställning i Uddevalla Kommun och kommer därför inom kort att frånsäga mig alla mina fackliga uppdrag inom Kommunal. Den kommande tiden skall jag istället ägna åt den absolut viktigaste valrörelsen sedan demokratin infördes i Sverige 1921. Allt står på spel och jag kan inte sitta still och titta på. Jag hoppas ni är många som stöttar mig och socialdemokraterna på valdagen den 14 september!

Jag har arbetat fackligt för Kommunal på heltid i över 14 år nu, vilket varit alldeles fantastiska år. Att får stötta våra medlemmar och skipa rättvisa gentemot en överlägsen arbetsgivare har varit en förmån för mig. Det har varit givande, utvecklande och jag har lärt mig massor i min dagliga strävan att skapa bättre villkor för våra medlemmar som varje dag bär upp välfärden på sina axlar. Jag är mycket stolt, glad och tacksam för dessa år och stolt över Kommunals medlemmar!

De sista åren har dock varit oerhört slitsamma, med nedläggningar, besparingar, varsel och uppsägningar. Det har skadat Kommunals medlemmar och naturligtvis slitit hårt på mig och mina kamrater i vår dagliga strävan att försvara dem. Därför känner jag att tiden är redo att lämna över den fackliga stafettpinnen till andra som står redo att ge sig in i hetluften.

Efter valet kommer jag att söka nya arbetsuppgifter och vara med och skapa det goda samhället genom politiskt engagemang på olika plan. Kanske skall jag också börja skriva på nästa bok. Men hur som helst är det efter noggrant övervägande rätt tid att gå vidare, vilket jag också gör.

Tack för alla härliga år tillsammans i Kommunals arbete för bättre arbetsvillkor, välfärden och solidariteten, oss människor emellan. Nu väntar viktiga utmaningar på oss och tillsammans skall vi göra skillnad!
Krister Kronlid"  //

4 kommentarer:

 1. Tråkigt att förlora en högljud facklig röst men han dyker nog upp i en annan roll. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Nej Krister, jag kommer inte stötta dig och ditt parti på något vis. Att ni har mage att tänka er att samarbeta med det nykommunistiska Vänsterpartiet är bedrövligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Nykommunistiska"? Surt sa räven!

   Radera
 3. Härligt, många som väntat på detta. Hoppas nu bara han inte kommer in i regionen.

  SvaraRadera