2014-03-08

Succé för Kroppskultur och handbollen i Uddevalla

Det blev succé för Kroppskulturs sponsringssatsning vid dubbelmatchen i Agnebergshallen idag. Publiksiffran blev 1908 vilket inbringade 361 000 kr till den skuldtyngda klubben.

Pengarna är förstås viktiga men viktigast är att man lyckades mobilisera så många handbollsintresserade i Uddevalla. Det kändes som en uppstart för det svåra arbetet att få ordning på ekonomin. Nu måste det bara gå och låt oss hoppas på att det inte var en engångsföreteelse för många att gå till Agnebergshallen och heja fram de gröna.

Matcherna då? Jag kom till Agnebergshallen när det var en minut kvar av herrarnas match mot Ystad och det första som slog mig var att hela Agnebergshallen fullständigt kokade. Det påminde om när RIK med förre Kroppsaren Joacom Ernstsson för många år sedan kom till Agnebergshallen för att ta en given seger mot Kropps. Istället vann Kroppskultur med elva mål. Det hela var helt magiskt och man trodde knappt sina ögon. En liknande stämning var det således när herrarna slog favoriterna Ystad med 30-25.

Flest mål gjorde Linus Olausson 8, följd av Kasper Jansson 7 och Anders Henriksson 6.
Damerna mötte Hellton från Karlstad med två f.d. Kroppsare i laget. Frida Alm på bilden, lillasyster till Jenny Alm, gjorde en bra match för gästerna.
Den andra exkroppsaren Matilda Jorfors gjorde en gedigen insats på sin vänsterkant.

Tyvärr lyckades Kroppsdamerna inte upprepa herrarnas triumf. Hellton var i ledningen under hela matchen och slutresultatet 21-23 var rättvist.

Men dagens segrare var handbollen i Uddevalla och Kroppskultur som lyckats mobilisera ett stort intresse för klubben. Hoppas nu bara det räcker ända fram!  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar