2014-03-12

Fullmäktige sa ja till konstnärlig utsmyckning för 12 miljoner

Efter en mycket lång debatt i kommunfullmäktige vann till slut majoritetens förslag att bevilja max 12 miljoner kr till konstnärlig utsmyckning i centrum. Såklart blev det votering där röstsiffrorna blev 31 för förslaget och 29 emot. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet reserverade sig mot förslaget.  //

19 kommentarer:

 1. Helt sjukt. Samtidigt som man höjer VA-taxan med 25%...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt sjukt. Vad har VA-taxan med detta och göra? (VA-taxan ska vara noll över tiden och blir därför inte inblandad i annan ekonomi.)

   Radera
 2. Ja helt sjuk är bara förnamnet..........hur tänker dom, har dom fått helt släpp. Ska bli intressant att se resultatet.....

  SvaraRadera
 3. Helt i tiden, för ert eget bästa och för edra efterkommande.Se tillbaka i tiden vi hade inte varit där vi är idag utan framförhållande. Vid tillbakamemorering kan man betygsätta handlingar som verkar befängda i nuet men dom resulterar att många lever idag.

  SvaraRadera
 4. Tycker att det är helt ok att höja va taxor. Saftigt med 25 %.

  Men att smycka torget för 12 miljoner lär knappast få staden att blomstra. Kanske hade varit bättre att lägga det på att laga asfalt (på riktigt) och papperskorgar på fler ställen än kungsgatan.

  Har varit borgare i hela mitt liv men i komunvalet kommer jag rösta rött. Sundström & verklighetsbefriade män som Niklas Moe har dränerat stan.

  Charles Leander

  SvaraRadera
 5. Så fegt av de röda att reservera sig! Att satsa 12 miljoner på utsmyckning i en utdöende stad är ansvarslöst. Men nu är det gjort så varför inte ta statyn och sätta den i fontänen och illustrera Tåget över Bält. Man spar utrymme för ett torg ska vara en samlingsplats och inte ha en massa bjäfs i vägen.
  Maj-Britt Jonasson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vari består det fega i att reservera sig???

   Radera
 6. Ett torg ska vara en stor öppen plats för möten och handel. Sluta förstör vårt torg!

  SvaraRadera
 7. Klart att man ska blicka framåt, men jag tror knappast att en "utsmyckning" för 12 miljoner är det rätta. Man kan göra det trevligare och bättre med mindre medel, ibland är det de lilla som ska till.......

  SvaraRadera
 8. Kanske en Go-cartbana runt på hela torget? Lekpark med gungor och karuseller? Gräva ur och göra gångar under hela torget så att man kan krypa ner och utforska underjorden ?
  Spara torget som det är. Lägg pengar på skola och äldrevård.
  Jan T. Lagen

  SvaraRadera
 9. Fegt att inte ta ställning för eller emot.
  M-BJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att reservera sig mot ett beslut är ett ställningstagande mot beslutet!!! Vad tror du att det är??? Hur står det till med begreppsförståelsen???

   Radera
  2. Jag är politisk analfabet och har inte koll på terminologin. Jag tolkar rätt upp och ner vad som står i texten! Bra att Du påpekade mitt tillkortakommande!
   M-B J

   Radera
 10. Visst är det trevligt med nya idéer och förändring men passar det ens in?? jag tycker inte det men jag är ju 50 år...frågade då mina elever som är något yngre 16-19 år om vad de tyckte och försäkte att vara neutral. De tyckte det var fult! ännu mer funderade de när de hörde det skulle kosta 12 miljoner!. Jag vet att det finns olika "påsar med pengar" till olika saker men....borde vi inte först ha råd att låta folk stå gratis med bil i stan?

  SvaraRadera
 11. Håller med så fegt att inte "rösta" och ta ett riktigt ställningstagande.........dessa personer är ju valda av kommuninnevånarna för att sköta detta........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste försvara de röda även om jag är lite mer blå. Men de röstade nej i voteringen men sen för att markera ännu tydligare reserverade dom sig med en förklaring. Snyggt och prydligt. Vad deras förslag är istället vet inte jag...

   Radera
 12. Tolv miljoner till skräp. Modern konst är så ful. Torget borde K-märkas så att inget förändras.

  SvaraRadera
 13. När museet skulle byggas var tongångarna ungeför som med utsmyckningen av torget. Idag tror jag att de flesta tycker att det var väl satsade pengar.....

  SvaraRadera
 14. Bättre att bygga ett tak på statyn på torget för att hindra måsarna att förorena vår Hjältekonung!

  SvaraRadera