2014-03-17

Ny sjukhusdirektör utsedd för NU-sjukvården

PRESSMEDDELANDE

Till ny sjukhusdirektör för NU-sjukvården har Lars Wiklund utsetts. Han är idag områdeschef vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, SU.
– NU-sjukvården är ett spännande sjukhus med stora tillgångar i sin verksamhet och personal. Jag ser fram emot att få leda den fortsatta utvecklingen för sjukhuset, säger Lars Wiklund.
– Lars Wiklund har lång erfarenhet som läkare, chef och ledare och kan ge NU-sjukvården en stabilitet i den viktiga rollen som både länssjukhus och specialistsjukhus, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.


Lars Wiklund är 60 år och har jobbat på Sahlgrenska sedan 1989, nu senast i rollen som chef för ett område med drygt 2000 medarbetare och som bland annat ansvarar för geriatrik, medicin, ortopedi, operationsverksamhet och ögonsjukvård. Hans specialitet är thoraxkirurgi.

Djupt involverad i likvärdig vård

Han har det senaste året varit djupt involverad i arbetet med att koncentrera Västra Götalandsregionens resurser för att öka kvaliteten, förbättra tillgängligheten och ge invånarna i Västra Götaland en likvärdig vård. Grunduppdraget för NU-sjukvården är att vara ett länssjukhus med akut vård och vård inom flera olika specialiteter för invånarna i närområdet, men också att ta ett särskilt ansvar för operationer av höft- och knäleder samt ryggkirurgi.

Erfarenhet ska stärka sambanden

– Alla sjukhus i Västra Götalandsregionen hänger samman på ett eller annat sätt, och har ett gemensamt ansvar för alla invånare i Västra Götaland. Jag ser att min erfarenhet från SU är värdefull att ha med in i NU-sjukvården i det arbete vi har framför oss att ytterligare stärka sambanden, säger Lars Wiklund.
– Som jag ser det har NU-sjukvården mycket goda förutsättningar för en positiv fortsatt utveckling. Man har till exempel varit tidigt ute med nya samarbetsformer med kommunerna, för att underlätta för patienterna. Det handlar heller inte om att alltid hitta de stora förändringarna för att åstadkomma en förbättring, de små stegen är nog så viktiga, säger Lars Wiklund.

Viktiga för utvecklingen

– De sjukhus som ingår i NU-sjukvården är viktiga för att vi ska kunna åstadkomma en önskad utveckling inom hälso- och sjukvården i Västra Götaland. Jag är övertygad om att Lars Wiklund tillsammans med de övriga i sjukhusledningen och inte minst med all kompetent personal i organisationen kan åstadkomma detta, säger Ann-Sofi Lodin.
Lars Wiklund tillträder tjänsten som sjukhusdirektör i NU-sjukvården senast den 17 juni.  //

2 kommentarer:

  1. "- NU-sjukvården är ETT spännande sjukhus".

    Ja, den satt ju som en smäck..

    Öppna Akuten och BB i Uddevalla och komplettera det ständigt överbelagda/underbemannade NÄL så kanske det kan bli lite tryggare för alla i vårt område.

    SvaraRadera
  2. Citat " – Som jag ser det har NU-sjukvården mycket goda förutsättningar för en positiv fortsatt utveckling. Man har till exempel varit tidigt ute med nya samarbetsformer med kommunerna, för att underlätta för patienterna. Det handlar heller inte om att alltid hitta de stora förändringarna för att åstadkomma en förbättring, de små stegen är nog så viktiga, säger Lars Wiklund." Jo, utvecklingen har ju verkligen varit positiv hittills! Ironiskt skrivet eftersom detta kan vara svårt att överföra i text!! Orkar inte ens kommentera floskler som att "underlätta för patienterna" för det mesta är redan sagt utan reaktion från de som bestämmer..

    SvaraRadera