2014-03-04

Ställ upp för Kropps på lördag

Nu är det skarpt läge för handbollen. Kropps är illa ute ekonomiskt samtidigt som klubben bedriver en fantastisk verksamhet med många ungdomslag. Kom till Agnebergshallen på lördag och dra ditt strå till stacken!

Och läs vad urkroppsaren Per Johansson skriver:

Brev från Per Johansson

Hej alla Kroppsare!

GF Kroppskultur, Kropps, GFK, GFK Herr, Kropps 78, GFK Dam, GFK Ungdom, Team Kropps, Kropps 12, kärt barn har många namn och har under åren dykt upp i många skepnader och i många sammanhang men alltid med samma ambition att vara en förening med en stor ungdomsverksamhet där varje spelare eller ledare skall kunna beredas möjligheten att utöva både bredd och elit utan att det blir en konflikt i det.

I Kropps skall man få växa i sin egen takt, i Kropps skall man få chansen att flyga så högt man vill, i Kropps skall man få testa sina vingar. För mig är Kropps stora varumärke de ’stjärnor’ som genom decennier prytt våra kläder och som vi med stolhet burit både i vårt distrikt och när vi representerat föreningen både nationellt och internationellt. För mig har detta alltid varit själva symbolen, för att i Kropps fostrar vi både stjärnspelare, stjärnledare och stjärnindivider på alla plan i en idrottsligt lustfylld gemenskap.

Personligen har jag Kropps att tacka för väldigt mycket. Jag började min ledarkarriär på stapplande tränarben för snart 25 år sedan. Innan dess hade jag spelat ungdoms och juniorhandboll i Kropps och har fått uppleva både Pojkallsvenskan, Junior-SM slutspel och mängder av turneringar runt om i Europa. Steget till tränare kändes naturligt och Kropps dåvarande ledning trodde på mig och anställde mig som huvudtränare redan 1993 då jag bara var 22 år.

Våren innan jag tillträde som tränare för A-laget hade våra juniorer tagit ett sensationellt SM-silver med spelare som Robert Björk, Martin Swedberg, Robert Aneröd, Robert Bloom, Martin Hallqvist mfl. många av dessa spelare finns fortfarande med i verksamheten i olika ledarfunktioner och de kan säkert också beskriva kraften och dynamiken i att tillhöra en stor och många gånger framgångsrik ungdomsförening. Via Kropps fortsatte jag till Alingsås HK, Juniorlandslaget, Ungdomslandslaget och en massa år i Damlandslaget. Jag har på vägen tagit ett antal stora internationella medaljer, deltagit i 11st mästerskap varav två raka OS och blivit utsedd till Årets ledare.

Utan Kropps hade jag aldrig kommit så långt som jag gjort. Jag har min idrottsuppfostran i Kropps att tacka för väldigt, väldigt mycket. För det var i Kropps som allt föddes. Hållbara Värderingar, Drivkraften, Ambitionen och Nyfikenheten kring att vilja uppleva mer.
För mig har det också alltid varit viktigt att alltid ha en stor del av mitt hjärta kvar i Kropps och alltid försöka ge tillbaka min erfarenhet till de ungdomar som idag växer upp i Kropps. Min klubb kommer alltid att vara Kropps oavsett vad som händer i framtiden och oavsett var jag kommer att fortsätta min ledargärning framåt.

Kropps har idag problem, stora problem det är vi alla medvetna om, men vi kan alla göra skillnad och till helgen är en sådan dag där alla med sin närvaro kan göra skillnad.
Lördagen den 8:e Mars kan vi spelare, ledare, medlemmar, barn, vuxna, syskon, pojkvänner, flickvänner, arbetskamrater och samtliga övriga som vi kan uppbringa att få till hallen göra en fantastisk skillnad genom att komma till Agnebergshallen i våra stjärnkläder.
Det är runt 100 företag som kommer att vara med i ’1-kronas matchen’ på lördag och detta innebär att varje åskådare inbringar runt 100-lappen.

Tänk om vi över 800 medlemmar kan göra vårt yttersta för att visa att vi verkligen vill att Kropps skall fortsätta skapa hållbara värderingar, idrottsuppfostran och upplevelser för 1000-tals ungdomar in i framtiden. Vilken gigantisk manifestation det skulle kunna bli på lördag och jag är övertygad om att det är exakt detta startskott vår förening behöver för att ge sig själv chansen att överleva.
Tänk om vi skulle fylla hallen med 2.400 personer. Detta är möjligt bara vi alla tror på det och vilket fantastiskt startskott det skulle vara för alla nuvarande och framtida KROPPSARE.

Hälsningar

Per Johansson
Kroppsare sedan 1985 //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar