2013-06-28

Skolgatan 8 har fått nya ägare

Igår skrevs köpeavtalet med de nya ägarna till det anrika huset Skolgatan 8. AlmEquity AB har sålt huset till Bostadsrättsföreningen Skolgatan 8. Så här skriver Anders Busck som är en av företrädarna för den nya bostadsrättsföreningen i ett mejl till Uddevallabloggen:
 
Hej Gunnar
Äntligen är resan över som pågått i två år med intensiva perioder och mindre aktiva tider.Huset Östra Kråkhaken 4 på Skolgatan 8 ägs nu av Bostadsrättsföreningen Skolgatan 8.
 
Allt började med att kontakt till kontakt talade om att fastigheten skulle renoveras och säljas som bostadsrätt.
 
Vi kontaktade ägarna för att höra om vad de ville göra med fastigheten. Ägarna på ALM Equity, och vi glada amatörer avseende fastighetsköp, kom snabbt fram till att vi tillsammans ville göra en bostadsrättsförening som efter fastighetsköpet utförde de renoveringar som är nödvändiga.
 
ALM genom Louise Eklund och Ingmar Nabseth var våra förhandlingspartner under de två åren.
 
De har varit fantastiskt engagerade säljare som visat att även de liksom vi har haft en vilja att återskapa huset till det som det en gång var.
 
Vi som satt oss själva i styrelsen för bostadsrättsföreningen har varit Bosse Johansson (Uddevalla),Mats Olausson(Stenungsund) och jag Anders Busck.(Kungälv).
 
Vi är alla entreprenörer från olika håll och sysslar med allt från grundläggning till IT-verksamhet. När vi började med detta så spreds ryktet vidare mellan släkt och vänner och vänners vänner och detta gjorde att vi aldrig gått ut offentligt med att söka intressenter för lägenheterna.
 
Vi är nu 10 st  lägenhetsinnehavare med en härlig blandning mellan ung och äldre. Allt från småbarnsföräldrar till lite äldre där jag  toppar åldersligan (tänk vad åren går). Vi har alla olika arbeten som gör att vi har mycket kompetens bland oss boende. I vilket fall som helst är det ett gäng som bara väntar på att förverkliga en dröm om att få bosätta sig i ett så fantastiskt hus som Östra Kråkhagen 4 är.
 
Vi kommer att börja renoveringen med start nästa vecka då vi sätter upp ställning runt hela huset och börjar att lägga om taket så fort som vädret tillåter. Därefter skall fasader och fönster tätas och renoveras. Invändigt börjar vi byta en del stammar och efter det börjar den individuella renoveringen av badrum,kök mm.
 
Vi hoppas att dessa arbeten skall vara klara innan oktober. Om pengar räcker nu skall vi även passa på att ändra balkongernas utseende.
 
Om det finns någon som är intresserad av de tre sista lägenheterna som ägs av ALM Equity är det bara att höra av sig dem .Tala bara om att det gäller Skolgatan 8.
 
Till slut vill jag tacka dig Gunnar för din info som du gav oss på vårt möte. Det var jättekul att höra om husets historia.
 
Vill även tacka Louise och Ingmar (på ALM Equity ) och våra bankkontakter på Handelsbanken i Uddevalla för ett gott samarbete .De har förstått vilket fantastiskt hus det är och varit väldigt behjälpliga med att få en bra lånebild och visat härligt engagemang.
 
Vid tangentbordet
Anders Busck  //

5 kommentarer:

 1. Tack Gunnar. Du räddar vår kulturhistoria.

  SvaraRadera
 2. Roligt att det sker något positivt med huset man hade som fast punkt i de första 30 åren av livet ! Lycka till med projektet !
  Hälsar en f.d. Kråkslottsgrabb !!
  Peder Grahn

  SvaraRadera
 3. Funderar du på att flytta tillbaka och bli brf-are undrar
  anonyme Bengt

  SvaraRadera
 4. Himla fint hus som jag ibland vandrar förbi. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Så roligt huset kommer i rätta händer,det är ett fantastiskt hus all lycka till er.

  SvaraRadera