2013-06-10

Stockholmståget försenat 31 minuter ikväll

(Arkivbild)

2 kommentarer:

 1. ...och på morgonen fanns inget tåg alls. Det hade fastnat i Falköping dagen innan, vilket innebar att man fick åka över Göteborg. En försening på ca: 1 timme 15 min till Stockholm.

  SvaraRadera
 2. Det är ännu mer tidsödande att åka till Borås. Här är ett utdrag ur BT:

  Fick vänta i tre timmar på ersättningsbussar i Herrljunga
  Borås i går 19:58 | Uppdaterad i går 20:23
  Ett 70-tal SJ-resenärer på väg från Stockholm till Borås strandsattes natten till i dag i Herrljunga.
  Klockan 02 – efter tre timmars väntan kom ersättningsbussarna.
  – Det var en trist händelse, vi kan bara beklaga, säger Tobias Johansson på SJ:s pressavdelning.
  Resenärerna åkte med 18.14-tåget från Stockholm. På grund av kraftigt åskoväder försenades färden med närmare två timmar. Väl framme i Herrljunga, vid 23-tiden, hade sista tåget till Borås redan gått. På vägen dit hade dock passagerarna informerats om att ersättningsbussar eller bilar skulle ta dem vidare från stationen.
  – Vi var cirka 75 som klev av på perrongen. Klockan blev 24, men vi såg inte skymten av någon buss. Det gick ytterligare en timme. Till slut fick vi tag på SJ via telefon, men kunde inte lova att det skulle lösa sig, berättar en av resenärerna som vill vara anonym.
  Vid 01.30-tiden tröttnade några av passagerarna på att vänta.
  – Vi funderade på om vi skulle stanna och hoppas att en buss skulle dyka upp. Men när det gått två timmar valde jag och fem andra att ringa på taxi från Alingsås. De kom till slut och kunde köra hem oss. Jag var hemma i Borås klockan 02.30.
  Slutligen, vid 02-tiden kom ersättningsbussar till Herrljunga och hämtade upp passagerarna som var kvar. SJ har ingen uppgift om hur många de var.
  – Vi har en central leverantör som ska se till att det finns ersättningsbussar när det behövs. Den här gången tog det för lång tid. Vi är inte helt nöjda och för nu samtal med dem om den här händelsen, säger Tobias Johansson.
  Får de som valde att ta en taxi hem ersättning?
  – Det kan jag inte svara på, den bedömningen gör inte jag. Det beror på en mängd olika faktorer, säger Tobias Johansson.

  David Isefjord

  SvaraRadera