2013-06-27

Förvirringen total - sjuka vänder sig till fel sjukhus

Har man ont i bröstet, halvsides svaghet eller kraftiga buksmärtor eller olika kirurgiska åkommor ska man åka till akutsjukhuset NÄL i Trollhättan och inte till Uddevalla, säger avdelningschefen för akutmottagningen i Uddevalla Per-Ola Tavemark till P4 Väst
 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=5576068

Blir man sjuk skall man alltså först göra en självdiagnos och sedan ta reda på vilken akut man skall ta sig till. Nu skyller alltså NU-sjukvården ifrån sig på patienterna för den röra man själv ställt till med. Känns detta seriöst?

Läs också DN Debatt på samma tema http://www.dn.se/debatt/patienten-ska-inte-behova-stalla-diagnos-pa-sig-sjalv/  //

7 kommentarer:

 1. Orkar snart inte höra mer om detta elände! Hur länge ska det hålla på?
  Eva Carlsson

  SvaraRadera
 2. Bedrövligt. Förutom att det går ut över patienterna ska det avlönas inkompetenta ledare i det övre skiktet. Puussttt....

  SvaraRadera
 3. Självklart går man till närmaste "akut"- sedan är det deras problem att ta hand om eller transportera mig till annat ställe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om 1 år finns det ingen akut i Uddevalla, då blir det ditt eget "problem" att transportera dig till ett annat ställe,

   Radera
 4. Helt plötsligt kommer tidsaspekten in. Nu är det 30 min avstånd mellan ua och näl. Tidigare när man drog ner på akutverksamheten var tiden inget problem och akuten på näl var bara 10 min bort. Men ingen är väl sämre än att man kan ändra sig.

  SvaraRadera
 5. Det är självklart att våra sjukhuspolitiker vill att vi patienter skall ställa diagnoserna själva och inte belasta sjukvården och dyrbara läkare med dylika detaljer. Allt för att effektivisera vården och minska kostnaderna.

  Nästa år, efter valet, kommer politikerna att öppna möjligheterna för oss patienter att hyra operationssalar för att vi själva, med hjälp av familj och goda vänner, ska kunna utföra mindre operationer själva. Transplantationer av två eller fler inre organ ska fortfarande utföras av läkare.

  Det vi inte kommer att få göra är städning av operationssalarna efteråt, det måste utföras av kompetent lokalvårdspersonal.

  Om Ni inte tror mig, fundera över vart vi är på väg inom sjukvården.

  Jan-Inge  SvaraRadera