2013-06-03

HALLÅ! - Vart tog havet vägen?

Malin Ljungberg och Linda Gjerdrum.

Boken är en barnbok skriven av trebarnsmamman Linda Gjerdrum, vd för Skärgårdsbåtarna med många års erfarenhet av turism.

Bilderna är målade av Malin Ljungberg, säsongsanställd båtvärdinna på m/s Byfjorden på sommaren och på vintern timanställd på Sunningevägens förskola.

Boken handlar om en familj som är på semester i Uddevalla - Hjärtat i Bohuslän. Ett av barnen fiskar upp några havsdjur som hon tar med på rundresa i Uddevalla. Oturligt nog glömmer hon dem vid en lantgård och ett äventyr om hur havsdjuren ska hitta tillbaka till havet startar.

Den är en saga men även ett informativt material som kan användas inom skolan för att lära sig mer om sin stad. Likaså kan den användas som en turistbroschyr för att väcka intresse att besöka Uddevallas pärlor; Bassholmen, Gustafsberg, Skalbankarna, Villa Elfkullen, Bohusläns museum m fl.
Alla barn födda 2006 i förskoleklass i Uddevalla Kommun var på plats i morse för att få sitt eget exemplar av boken.

2 kommentarer:

 1. Fantastiskt !

  Vilka reklampelare !!!

  Tänk om våra kommunpolitiker hade denna kärlek till livet, lekfullheten, respekt för människor och förmågan att gå utanför "sin box" för att nå dit.

  Då kunde Uddevalla bli bra på sikt ... eller måste vi sparka dem dem först - likt vi måste göra oss av med VGR för att få värdig vård till våra äldre som byggt upp landet?

  Men först måste VISSA väldigt barnsliga politiker (ordet naiv är i sammanhanget för värdigt), släppa sina facebook fasoner och inse att man är folkvald - inte ego-vald !!! Och vem kan det vara som jag avser - vam kan det vara :-)

  SvaraRadera
 2. Så jättebra tycker jag. Var får man tag på den?? Ja jag besöker din blogg sedan Linda...

  SvaraRadera