2013-06-30

Arrangörsfullträff vid VM-festen på Glimmingen

Christophe Charlier, Frankrike, vann första heatet i MX2 och kom trea i det andra heatet. VM-ledaren Jeffrey Herlings, Nederländerna, vurpade i starten av det första heatet och kom iväg sist av alla. En furiös körning förde emellertid upp honom till tredje plats. Han vann sedan det andra heatet och delade således segern med Charlier. Herlings leder dock VM-tabellen överlägset.

Till skillnad mot igår var det strålande sol och uppehåll hela dagen då finalpassen gick av stapeln.
I MX1 vann VM-ledaren Antonio Cairoli båda heaten, men i det andra heatet var han illa ute några varv då belgaren Ken de Dycker körde om Cairoli som dock återtog ledningen och vann.
Cairoli körde med en TV-kamera på hjälmen.
Cairoli intervjuas efter segern i första heatet.

Finnen Tianen gjorde en vådlig luftfärd över målhoppet. Han kastades av motorcykeln och landade med en smäll i backen, han åt ett håll och motorcykeln åt ett annat. Där låg de båda medan de efterföljande kom hoppande och höll så när på att träffa Tianen som till slut lyckades kravla sig in till bankanten.
Där togs han om hand av sjukvårdspersonal och leddes  mot sjulvårdstältet.
Fem minuter senare inträffade precis samma sak med lettländaren Mattis Karro, men hans luftfärd var inte lika vådlig så han kom upp på cykeln och fortsatte loppet.
Den som ville kunde se VM-tävlingarna från luften i den här helikoptern.
I pausen bjöd Flygvapnet på en hisnande uppvisning av JAS Gripen.
På shoppinggatan kunde man handla allt möjligt.
Och så kom brandkåren....
och släckte brand i en container.
Och sedan begav sig alla hemåt. Återigen har BMK Uddevalla bjudit på ett arrangemang i världsklass. Att det blir VM-deltävling nästa år är redan klart men så hoppas vi också att klubben får fortsatt förtroende i ytterligare minst tre år. //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar