2013-05-28

Uddevallabloggen på Medevi Brunn

Ikväll befinner sig Uddevallabloggen på Medevi Brunn, några mil norr om Motala. Det är Gustafsbergsstiftelsens direktion som vill studera en kurort ca 100 år äldre än Gustafsberg. De har 70 hus att underhålla. Tacksam för att vi "bara" har 34!

5 kommentarer:

 1. Det är fint - där också!

  SvaraRadera
 2. Hoppas på fler bilder och utförlig artikel Gunnar :).
  Mvh/ Christian

  SvaraRadera
 3. Visa fler bilder och berätta historien. Tack.

  SvaraRadera
 4. Erik Kilhamn2013-05-29 20:09

  Jag minns när direktionen gjorde motsvarande studieresa på min tid som direktionsledamot. Vi besökte först Hjo, där man lyckats få en grupp gamla hus i ordning, sedan Medevi Brunn där vår äldste ledamot Nisse Hjertberg i kyrkan prövade rollen som predikant för oss andra. Sista besöket gjordes i Eksjö, som då fått en utmärkelse som föregångare att bevara trästaden. Lunchen åts i landets då enda "mobila K-märkta byggnad", den tidigare officersmässen på I12, som flyttats i stället för att rivas. Direktionen har mycket nyttig kunskap från de olika trähusentusiasterna att få med från sin resa.
  Min tid på signbefskolan på I12 minns jag med glädje, så jag tyckte inte Eksjö var Sveriges tråkigaste stad på 50-talet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha! Inget tycks vara nytt under solen. Hade ingen aning om átt direktionen varit där tidigare i samma syfte. Å andra sidan var det ingen på Medevi Brunn som visste det heller. Men intressant var det!

   Radera