2013-05-13

Kom till Uddevalla - uddevalla.com 2013

Uddevalla kommuns informationschef Ann-Louise Öhrn.

I dag arrangerade Uddevalla Turistbyrå, Skärgårdsbåtarna, Bohusläns museum och Gustafsbergsstiftelsen en träff för representanter för besöksnäringen i Uddevalla. Det var andra året i rad en sådan upptaktsträff arrangerades inför turistsäsongen.

Det var representanter för boende, aktivitet/sevärdhet, mat och övrigt som presenterade sina evenemang och projekt 2013.

Kommunens informationschef Ann-Louise Öhrn berättade om den nya grafiska profilen som kommunfullmäktige just antagit.
Carl Mannheimer berättade om sin Flying Fox, linbana vid Hafsten. På bilden visar Carl all utrustning man bl.a. av säkerhets skäl måste ha då man "flyger" längs linan. När man väl tagit sig upp till startplatsen och fått på sig all utrustning far man iväg i en hiskelig fart. Visst låter det lockande! Flygturen kostar 500 kronor och man måste ha fyll 13 år för att få åka. Märkligt nog finns det en övre åldersgräns, 62 år, så redan där är man diskvalificerad. Läs mer här http://www.flyingfox.se/
Uddevalla Solid Sound 30-31 augusti presenterades av Pontus Blom och Simon Tehyrell. De imponerade stort på mig. Vilken jättegrej de planerar och vilka artister sen! Läs allt om festivalen på Riversideängen här http://uddevallasolidsound.se/

Det presenterades en rad andra evenemang och projekt t.ex. Matvandring Uddevalla, Tillgängligt Friluftsliv, Cykelprojektet Skepp O´Hoj, Hemma Hos, Maritima upplevelser i Uddevalla, Bohusracet, Kajakkalaset, Bredfjällsspelen, Uddevalla Grand Prix Motocross.

Bohusläns museum/Skalbanksmuseet, Skärgårdsbåtarna/Bassholmen, Gustafsberg/Gustafsbergsdagarna, Sveriges Sjömanshusmuseum och Bergs Festplats berättade också om sommarens aktiviteter.

Det tycktes inte finnas någon hejd på allt som skall ske till sommaren. Och allt går att läsa på www.uddevalla.com  //

4 kommentarer:

 1. Gunnar!Har inte satt någon övre åldersgräns, jag sa att den äldsta som hitintills har provat Flyingfox var 62 år. Så Du är mycket välkommen! H/Carl

  SvaraRadera
 2. Aj som sjutton! Jag som trodde att jag slipper berätta att jag är för feg för att åka linbanan och istället hänvisa till att jag har fyllt 63 år. Linbanan verkar häftig, har varit på Hafsten och kollat in den, men jag vill nog ha lite distans till vajern.

  Hur ska vi, inte fullt så djärva personer, få reda på när några kommer att åka så att vi kan beundra det på ett sunt avstånd?

  Jan-Inge

  SvaraRadera
 3. Och inte minst presenterades också Uddevallakalaset som gör sin andra säsong!

  SvaraRadera
 4. Birgitta Karlsson, Uddevalla2013-08-12 19:12

  Bra saker händer i vår stad,men av stor vikt, vi MÅSTE HA KVAR VÅR TURISTBYRÅ,Den får under inga omständigheter läggas ner,och endast bli digitalt,som vissa vill. Vår enormt fina Turistbyrå vid hamnen hör också till Stadskärnan,och många söker sig dit,under hela året.Det är ju också det där med det sociala på en bemannad Turistbyrå,trevlig personal,man får tips. Visst digitalt är väl bra, men som ett komplement,inte utestutande bara det. Låt även ett Ticnetombud vara där i Turistbyrån,för jag vet att flera turistbyråer runt om i landet har tagit detta som ett kompement. För det finns inga ticnetombud här, det närmsta är Stenungssund och Göteborg för vår del här i Uddevalla. Alla har faktiskt inte dator hemma,det är ganska naivt att tro det,att alla har en dator hemma. UDDEVALLA TURISTBYRÅ MÅSTE VARA KVAR. Skriv på namnlistorna som finns på Turist byrån, det är väldigt många som redan nu skrivit på. Utveckla centrum,INTE avveckla.,för centrum är inte endast torget.

  SvaraRadera