2013-05-02

SM-finalerna i handboll förbereds på Gustafsberg

Försäljningschef Olof Carlsson, tv respons

Den 9 maj, på Kristi Himmelfärdsdag, går SM-finalerna i handboll för herrar och damer av stapeln i Scandinavium i Göteborg. Det betyder bråda dagar för Gustafsbergsbaserade företaget tv respons. Den handbollsintresserade har säkert sett deras logga på intervjuskärmen i SVT:s sändningar från handbollsarenorna.

tv respons är en kommunikationsbyrå inom sport och skapar varumärkesbyggande samarbeten mellan företag och idrott och har specialiserat sig på sponsring av svenska landslagsidrotter, från handboll, fotboll och ishockey till trav och enduro. I landslagsidrotterna finns den riktigt stora och engagerade publiken och därmed också den största mediebevakningen.

Sedan 2005 har det spelats en avgörande finalmatch för både herr- och dameliten i Svensk handboll. Det har alltid varit ett enormt intresse kring arrangemanget och publikantalet har alltid varit till bristningsgränsen.

Handbollen har fått ett starkt genomslag i samband med SVTs storsatsning på herr- och damligan. tv resons avtal med SVT sträcker sig fram till och med säsongen 13/14. Framförallt har Tv-avtalet med SVT ökat exponeringsvärdet enormt mycket för ligornas sponsorer, bl.a. tack vare direktsändningar i populära Vinterstudion.

SM-finalerna 2013 kommer att bli en riktig folkfest och förhoppningsvis uppnå förväntningarna som redan väckts. SVT direktsänder som vanligt SM-finalerna och intresset för att synas under finaldagen är redan väldigt stort bland företagen och antalet platser är begränsade. tv respons äger alla rättigheter till all exponering i Scandinavium.

Årets SM-finaler skulle egentligen spelas i Malmö, men som bekant skall Eurovison Song Contest avgöras där vid samma tid.
Robin Myrbäck och Andreas Hummerdahl, tv respons

Det är många detaljer som skall klaffa vid ett sådant här stort arrangemang och förberedelserna har pågått för fullt sedan en tid. Trots att det är mycket att göra verkar det dock råda ett behärskat lugn bland tv respons personal. Man har ju en gedigen erfarenhet av stora arrangemang med handbolls-VM för herrar 2011 i Sverige på topp.

SM-finalen för damer är mellan Sävehof och Lugi, som vann över Skuru i den nervdallarande femte och avgörande semifinalmatchen igår. Sävehofs damer är storfavoriter, men kanske är Lugis matchträning avgörande?

Motståndarna i herrfinalen är ännu inte klara. Där står det 2-2 i matcher både mellan Sävehof - Kristianstad och Drott - Lugi. Om Sävehofs herrar slår Kristianstad i den femte och avgörande semifinalen kommer alltså Sävehofs herrar och damer att spela SM-final. Sak samma gäller för övrigt också Lugi som har chansen att både deras herrar och damer tar sig till finalen.

Läs mer om tv responswww.tvrespons.se  //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar