2013-05-31

KÖP EN DEL AV FOLKETS PARK

Nu startar nästa etapp för Folkets Park. PEAB äger nu parken och skriver så här i ett mejl till Uddevallabloggen:
 
"Vi  kommer inom kort att dela med oss av våra framtidsplaner kring parken, bostäderna och boendemiljön för Folkets Park i Bohusläningen, peabbostad.se samt www.facebook.com/peabbostad.se.

Innan vi börjar med byggnationen så  kommer vi att lägga ut delar av parkens interiör på auktion (Tradera) för kommunens innevånare. Vi kommer bla sälja Lilla dansbanan, neonskylten, ljuskronor men även gamla kaffekoppar, stolar mm. All vinst går oavkortat till Barn och Ungdomskulturen i Uddevalla (Kultur och fritid/
Uddevalla kommun), ett sätt att återinvestera Folkets Park dans & musikhistoria i dagens nya innevånare."
 
Så är du intresserad av att köpa en del av Folkets Park så gå kan du gå in här https://fbkampanj.peabbostad.se/ Titta så många saker som finns att köpa på Tradera.
Och vill du veta hur man tänker sig det "Nya Folkets park" så klicka här http://www.peabbostad.se/Projekt/Vastra-Gotaland/Folkets-Park/  //

8 kommentarer:

 1. Precis som jag misstänkte! Inga hyresrätter!

  SvaraRadera
 2. Typiskt Uddevalla!
  Riv det gamla och bygg nya anonyma likadana betonghus. Trist att den finfina Folkparken bara försvinner, har många fina minnen från dess storhetstid då den var en plats för h e l a familjen att träffas och ha roligt på.

  SvaraRadera
 3. Är ju helt tomt och öde i Folkets park nu. Bra att det byggs, behövs mer lägenheter centralt.

  SvaraRadera
 4. Är väl bra att det byggs, men varför ska det vara så dyrt att bo. Kunde ju försöka att bygga lite billigare så kanske fler kunde få en chans.

  SvaraRadera
 5. Som vanligt tråkigt att de skiter i hyreslägenheter, ser dock inget problem att det byggs där folkets park en gång låg.

  Antar att jag tillhör en annan generation än de som blir upprörda, men folkets park har för mig bara varit ett förfallet öde område så långt jag kan minnas.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det här är så typiskt för Uddevalla och helt galet. Ingen respekt för vårat kulturella arv. Det här området kunde mycket väl ha bevarats och restaurerats upp, det unika skapar dessutom variation vilket nu för evigt kommer att försvinna ett område som det borde finnas många användningsområden för om intresset fanns. Det här beslutet tycker jag definitivt inte våra kommun politiker ska fatta på egen hand utan att först skapa sig en uppfattning om vad invånarna tycker om denna anläggning och vad den skulle kunna användas till eller åtminstone engagera sig i en bra lösning. Men i stället tänker man bara på profit. Dom kör med den klassiska taktiken att skita i underhållet tills det går så långt att det inte blir värt att räddas och gärna så tyst som möjligt i kulisserna så att det blir helt omöjligt att stoppa innan det är för sent. Sluta och riva sönder vårat Uddevalla det här definitivt ett kulturarv som är värt att bevara. Titta på exempelvis Kalmar som faktiskt bryr sej om sin gamla bebyggelse. Om nu PEAB ska bygga, bygg i så fall någon annanstans men inte här.

  SvaraRadera
 7. Hej,
  Jag har köpt utomhusscenen Lilla Manegen, och ska sätta upp den i min folkpark i Lakene i Värmland.
  Är det någon som kan berätta vilka artister som uppträtt på scenen?
  Jag har hört: Putte Wickman, Arne Domnerus, Siv Malmqvist, Alice Babs, Jussi Björling, Hep Stars.

  När är den byggd?

  Jag är väldigt nyfiken på scenens historia!

  Rickard Gramfors

  SvaraRadera
 8. I do consider all the ideas you've presented to your post.
  They're really convincing and will certainly work. Still, the posts are very
  short for beginners. Could you please extend them a bit from next time?
  Thanks for the post.

  SvaraRadera