2013-05-05

Strandpromenadbro helt avstängd

Alla kanske inte vet att Strandpromenaden går från Skalbankarna i öster till Lindesnäs i väster. Bl a går den i början ganska mycket längs Bäveån. Men nu kan det vara slut med det i alla fall över bron mellan Fossum och Fossumsberg.

Bron har länge varit stängd för biltrafik men nu har den stängts också för fotgängare. Det kan knappast vara någon annan anledning än att man bedömt bron vara farlig att passera.

Frågan är nu vem som ansvarar för bron och om den överhuvudtaget kommer att öppnas igen? Om inte kanske sträckningen av Strandpromenaden måste dras om.
Tipstack till Ebbe Persson.

7 kommentarer:

 1. jag tycker det är åt helvete att dom stänger av bron och om dom inte öppnar den igen för går den vägen varje dag till skolan men nu måste man gå runt tycker att dom kan fixa bron så jävla dyrt kan det inte vara!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Antagligen överdrivet att stänga av bron, den är ju hur solid som helst.

  Fjanterier. Får väl forcera stängslet nästa gång jag passerar.

  SvaraRadera
 3. säkert EUregler..skall väl besiktigas o så. den är väl byggd av bassarna på I17 en gång i tiden, o då lär dom aldrig få den godkänd

  SvaraRadera
 4. Tack för varningen! Förträffligt att få veta detta. Det sparar många steg. Jag håller med om att den är stabil att se på. Hur som helst vore det inte roligt att drunkna i forsen. Att bygga en hängbro är inte väl så dyrt

  Maj-Britt J.

  SvaraRadera
 5. Menig på ING2 83-842013-05-09 20:10

  Köp in en "BB2" och lägg där? Den lär hålla i 200 år minst!

  SvaraRadera
 6. Ja jag undrar också vad en BB2 är. Visst borde det väl finnas pengar till en bro. Borde väl kunna sparas på något annat. Tycker ibland man betalar pengar till allt möjligt.

  SvaraRadera