2012-08-21

Fler pågående nybyggen

Äldrebeondet Rud och Kagg i kvarteret med samma namn. Bygget är precis påbörjat.
Och på Göteborgsvägen mellan f.d. Philipssons till höger och Brandts bilfirma till vänster bygger Netto en ny närbutik. Netto har ambitionen att bygga 30 närbutiker runt om i Sverige de närmsta åren. Kanske kommer de att se ut som på bilden härunder.  //

20 kommentarer:

 1. Okänslig arkitektur som inte stämmer överens med Uddevallas själ. Var säger Uddevallas kulturråd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är bara ett exempel på en Nettobutik. Det är inte sagt att det kommer att se ut så här i Uddevalla.

   Radera
  2. Med tanke på hur nybyggnationen sett ut de senaste 40 åren undrar jag om speciellt många lyssnar på kulturråd. Det finns massor av exempel på anskrämliga nya byggnader i Uddevalla, tyvärr.

   Radera
  3. Bertil på G2012-08-23 10:05

   Smaken är som baken...

   Radera
  4. Det vore nog på sin plats att kontollera källan!

   Radera
 2. "Uddevalla kulturråd" verkar vara en lam organisation som saknar styrelse eller fast organisation. Och resultatet verkar också bli därefter.

  http://www.uddevalla.se/kulturfritidnatur/kultur/uddevallakulturrad.4.2fff092a12b80281456800021219.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den 8:e till 15:e september slänger denna "lama" organisation sina kryckor och sätter sprätt på alla oss Uddevallabor!!
   Då är det KULTURVECKA i Uddevalla!
   Infoblad finns på Museet och Gunnar kommer säkert att informera mera om detta framöver.

   ("Uddevalla Kulturråd" är alltså ett samarbetsnätverk för alla våra föreningar i Uddevalla. Så som "Kulturparaplyet" var för ett antal år sedan.
   Utsmyckning av staden antar jag berör "Kultur- och Fritidsnämnden" och husens utseenden faller väl på Arkitektkontoret.)

   Väl mött under Kulturveckan!!!
   /Hälsar Jan T. (bl.a. kammarmusikföreningen Collegium Musicum)

   Radera
 3. Hoppas att det nya huset på Rud och Kagg blir ett snyggt hus, det
  nybyggda husen på samma tomt är ju verkligen mycket tråkiga att se. Arkitekterna måste ha dålig fantasi, bara fyrkantiga klotsar.
  Men som någon sa: Dessa hus hade gjort Erich Honecker DDR tårögd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr verkar fyrkantiga klossar vara inne, arkitekterna kanske inte fick leka med sådana när de var små.
   Hur som helst, jag promenerade en dag ner från sigelhult på gångvägen och när man kommer ner till villorna kan man se husen på östberget. De ser otroligt malplacerade ut. Jag skulle vilja kalla det fult. När man ser dem på avstånd ser det ut som byggnadsställningarna är kvar.

   Radera
  2. Tänk vad smaken är olika! Jag tycker att både husen på Östberget och i kvarteret Rud och Kagg är riktigt snygga! Verkar som om vissa bara accepterar byggnader som ser ut som dom gjorde "förr i tiden". Inse att utvecklingen går framåt, vi lever inte i ett "konserverat" samhälle. Visst finns det många snedsteg ex Domus bygget o liknande från 60-70 talen, men allt är inte fult bara för att det är nytt!
   J.A

   Radera
  3. Jag tycker det är fult därför att de ser malplacerade ut, i andra vinklar från annat håll ser de bättre ut, dock tycker jag fortfarande att de ser ut att ha byggnadställningarna kvar. Huset i Rud och Kagg kan jag tycka vara snyggt också, men inte där.
   Jag är inte alls för att konservera utseendet på Uddevalla, tvärtom tycker jag att vissa gamla, i mitt tycke, ruckel till hus kan jämnas med marken. Det finns ändå ett stort MEN här, vill man bevara en stadskärna med en viss miljö och stämning måste man se till att stilarna på husen inte avviker för mycket från varandra och bygger man nytt tycker jag nog att man ska ta hänsyn till det.
   T.ex. finns det någon här som tycker att västerlånggatan ser snygg ut? Fula betong- och tegelbyggnader på ena sidan, jätteparkering på andra och en viadukt mitt i alltihop.

   Radera
  4. Man försöker sälja byggnaden med livsstil och ytan. Vad gäller innehållet ser alla likadana ut (vilket givetvis speglar ytan). Byggnader i sämre kvalité säljs dyrt med tal om nyskapad arkitektur och annat lullull. Byggherrarna har förstått det hela fullständigt. Man bygger snabbt och billigt och säljer dyrt genom smart marknadsföring.

   Radera
 4. Ett bygge som blivit fantastiskt lyckat är äldreboendet på Österängen! Kan du inte lägga upp bilder på den byggnaden?

  SvaraRadera
 5. Håller med ovanstående...riktigt snyggt

  SvaraRadera
 6. Det är ingen Netto som byggs på Göteborgsvägen. Netto vill ha minst 50 parkeringar framför butiken precis som Lidl. Men jag håller med om att handla dyra varor i en snygg byggnad är bättre än att handla billiga varor i en ful byggnad.

  SvaraRadera
 7. Per, Inte Netto? Vad är det då för kedja som skall bygga?

  SvaraRadera
 8. Vem är källa på att det är Netto? För bara några dagar sedan stod det ju om att de letar plats vid Slängom?
  http://bohuslaningen.se/nyheter/uddevalla/1.1746839-planerna-havererade-nu-tar-netto-nya-tag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag avslöjar aldrig mina källor, men spekulationerna om vad som skall byggas går vidare. Jag har talat med andra näringsidkare i närheten och det är ganska oklart om vad som byggs.

   Radera
 9. Det känns som om Uddevalla eftersträvar att vara "arkitekturens wannabes" genom att bygga de nya husen i värsta megastads_arkitektur som föga passar in i den ursprungliga stadsmiljön. För en utomstående besökare framstår det nya Uddevalla lite väl patetiskt när det gäller valet av arkitektur.

  SvaraRadera
 10. För en tid sedan läste jag på Uddevallabloggen att Netto skulle etablera en närbutik på Göteborgsvägen, där det en gång var eb boulebana.En Dryg vecka senare läste jag i Bohusläningen att Netto fortfarande jagar mark för lokal att bygga närbutik.Jag mejlade då till Netto och refererade till vad jag läst i bloggen och slällde frågan frågan när en etablering i Uddevalla kunde ske och Närbutiken kan öppnas.Svaret jag fick av Etableringschef Andreas Persson var; citat:TROLIGEN ÖPPNAR VI INTE I UDDEVALLA UNDER DE NÄRMASTE ÅREN !

  SvaraRadera