2012-08-29

Det går trögt för SJ 3000

Det går inte något vidare för SJ 3000. Sedan starten för några veckor sedan har det varit inställda tåg och kraftiga förseninger. Så här ser det ut ikväll. Tåget lämnade Stockholm C med bara 1 minuts försening. men efter Töreboda hände någonting.
 
Tåget ankom till Falköping 1 timme och 25 minuter för sent och det var just vid den tiden, kl 20.30, som tåget skulle vara framme vid slutstationen Uddevalla.
Och går man i Tågtavlan in på ankommande tåg nr 469 från Stockholm står det nu att ankomsten är inställd! Undrar om 05.40 tåget i morgon bitti mot Stockholm kommer att avgå eller blir det buss?? 

Så kom bekräftelsen att morgontåget 05.40 mot Stockholm är inställt. Gissar att det blir buss för dem som kommer till Uddevalla C imorgon bitti.  //

5 kommentarer:

 1. Hej

  Kan bara bekräfta att sedan SJ3000 tog över så har det varit väldigt mycket bussande till/från Herrljunga. Det har dock inte varit SJ:s fel. Idag nedriven kontaktledning innan Skövde. Att man "ställer in" istället för att vänta är att om man kommer för sent till Uddevalla får inte personalen sin utlovade vilotid och då kommer man inte iväg på morgonen. Det SJ borde kunna fixa är en lokförare+ev tågvärd som kan avlösa dessa två uttröttade på morgonen. Resten av personalen kan stanna i Herrljunga. Jag tror de flesta hellre väntar på frukost mm än åker buss med ca 1h försening till Sthlm.
  MVH Per N

  SvaraRadera
 2. Bra att du rör i detta, vilken orsak det än har. För egen del har sena tåg givit resegarantiersättning, så att jag kunnat åka i stort sett gratis Uddevalla - Umeå t o r ett par gånger med nattåg.
  SJ, SJ gamle vän....Det håller ju än.
  Lars H

  SvaraRadera
 3. När jag började arbeta i Malmö 1956 tog det drygt 2 timmar efter SJ-s ånglok och vagnar med trädgårdsgrindar att komma hem till/bort från Marsvinsholm (3 km från föräldrarnas bostad). Det gick att åka 3 ggr per dygn fram/tillbaka. Fungerade ALLTID. Även när det var mycket snö och/eller kallt.

  NUMERA går det något fortare

  [(45 min. till Marsvinsholm men då stannar inte Pågatåget där mer än 1 gång varje söndag under juli månad när det är teater på slottet - nu måste man först åka till Ystad ytterligare 1 mil bort och sedan bli hämtad eller ta bussen någon av de 2 ggr/dag den går)]

  NÄR det fungerar men man kan aldrig lita på att man kommer fram eller när.
  Tyvärr är nog felet 80-90-talens politiker. Det krävs fortfarande många miljarder i försummat underhåll för att ens närma sig tidigare driftsäkerhet. Gäller även vägar, broar, kajer m.m.
  Och att den generation som nu ansvarar för att underhållet köps upp lär sig upphandla. Nu verkar det vara fullständigt hjärnsläpp hos dom som ansvarar för detta på Trafikverket. Men det är ju tyvärr inte bättre i regioner och kommuner.

  Sten G Persson
  Civ.ing. VoV

  SvaraRadera
 4. Och sedan är ju tåget i sig en besvikelse, hade väntat mig ett lyft i komfort mm. Men 2000 är klart bekvämare.

  SvaraRadera