2012-08-02

Sommarkonsert med stjärnglans i Uddevalla kyrka 9 augusti

Sommarkonsert med Jenny Lind
”Med sin välplacerade, klara röst samt fängslande gestaltning, berör hon djupt sin publik”. Så löd motiveringen till årets Jenny Lind-stipendiat – mezzosopranen Josefine Andersson. Efter en turné i USA får nu den svenska publiken chansen att höra henne fram framföra musik ur Jenny Linds repertoar i en stämningsfull sommarkonsert.

Sommarkonsert med Jenny Lind presenteras av Folkets Hus och Parker tillsammans med Riksteatern. Turnén är möjlig tack vare ett stort ideellt engagemang i de bägge folkrörelserna. Med sig på turnén har Josefine Andersson en ung och lovande baryton, Jens Persson som går masterprogrammet på Operahögskolan i Stockholm, och pianisten Nigar Dadascheva, som erhållit Kungliga Musikaliska Akademiens ackompanjemangsstipendium.

Om Jenny Lind
Den svenska operasångerskan Jenny Lind var på sin tid en superstjärna. Folkets Hus och Parker och Kungliga Musikaliska Akademien delar årligen ut ett stipendium i hennes namn till en ung och lovande operasångerska. Årets stipendiat, Josefine Andersson har studerat vid Musikkonservatoriet i Köpenhamn och går nu sista året på Opera Akademiet i Köpenhamn. Hon har flera gånger uppträtt på operan i Köpenhamn, Det Kongelige Teater, och hon har sjungit huvudrollen i G. Rossinis Askungen, med Öresunds opera. Våren 2012 sjöng hon en av huvudrollerna i G. F Händels Julius Ceasar, på Folkoperan i Stockholm.

Läs gärna mer om Jenny Lind och stipendiet på www.fhp.nu/jennylind  // 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar