2012-02-21

Vad händer med fabriksområdet?

(Foto Lennart Karlsson 2011. Flygbilder tagna av Lennart Karlsson får laddas ned på den egna datorn och kan/får användas för privat bruk. Dock får bilderna inte användas för att göra papperskopior i mängd och /eller för kommersiellt syfte.)

Nästa år läggs biltillverkningen vid Pininfarina ner. Frågan är vad som skall hända med fabriksområdet. Har du något förslag?  //

14 kommentarer:

 1. Dom är väl trångbodda på NÄL !! :-) :-)
  Skämt åsido så ligger väl området inte så tokigt till för Kynningsrud att expandera ytterligare på ?
  MVH
  P. Grahn

  SvaraRadera
 2. Bygg en lekplats för vuxendagis stadshuset. En ny cirkusplan passar bra.

  SvaraRadera
 3. Hasse i Lysekil2012-02-21 22:30

  Kondomeriet kan expandera här. Lär uddevallaborna sy raffset. Staden behöver ju en nytändning..

  SvaraRadera
 4. Bohusgårdaren2012-02-22 07:52

  Sätt ut bänkar vid strandkanten där sådana gnällspikar som Hovhultarn kan sitta hela dagarna och gnälla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bra idé! Eller kanske en stor grop som vi sen fyller igen. Som dom görmed avfallet på Langöya.
   Nä långt ifrån alla på Blåkulla behöver en lekplats (fast några behöver). Ett sånt förakt hjälper ju knappast Uddevalla. Bättre att ta ansvar själv och försöka göra något istället för gnälla.

   Radera
 5. Det skulle kunna bli en fantastisk badstrand/badplats med plats för parkering mm. Rätt sida med tanke på solen också!
  Bostäder längre upp.. inga fler fula industrier på de bästa platserna i Uddevalla. Industrier kan flytta upp till Kuröd.

  SvaraRadera
 6. Bygg ett Sommarland för arbetslösa och pensionärer med gratis inträde för dessa grupper.

  SvaraRadera
 7. Martin Johansson2012-02-22 10:35

  Bostäder borde vara det självklara alternativet. När O-ringen hade sin C-ort på området 2003 var det första gången jag var nere vid vattnet på gamla varvsområdet, underbart läge! Området är centralt med närhet till det kommersiella centrumet (Torp), det kulturella (centrala staden) och det förvaltande (Blåkulla) Bygg bostäder här och låt Skeppsviken vara! Naturligtvis ska området ha båtförbindelse med S hamnen.

  SvaraRadera
 8. Pinnifirina håller på att stycka upp och säljer fastigheten i delar.
  Andra företag är intresserade av byggnaderna. Hamnen kommer troligtvis att köpa en del av marken. Det är mycket på gång som kanske inte märks utåt. Det är flera tjänstemän i stadshuset som jobbar med frågan och det är inte med hink och spade.

  SvaraRadera
 9. Bygg en jättemarina och ett ännu större köpcenter som får Torp att likna en flugskit och allt detta dedicerat till våra rika grannar; norrmännen. Vilka möjligheter och vilka intäkter detta skulle bli för kommunen!!

  SvaraRadera
 10. Uddevallasbästa2012-02-22 21:48

  Låt Mattssonföretagen flytta dit sin verksamhet från Juno och frigör den ytan i centrala Uddevalla till bra och fina bostäder. Kanske även med möjlighet till egen centrumnära båtplats.

  SvaraRadera
 11. Vad tycker bloggaren tro??

  SvaraRadera
 12. Ett nytt IKEA by Waterfront.

  Är Ingvar Kamprad informerad om markområdet?

  SvaraRadera
 13. Ett utmärkt ställe att bygga ett skeppsvarv, då det även finnas mycken kunskap inom denna lilla nish . Ack ja då måste det till någon med större globala ögon. Då kan de bli klurigt, med det politiska det hade vi ju säger överlevande, tyst på er det har aldrig funnits säger de bedagade till sina oppurtunister,tyst på er, vi skall bygga bostäder på alla dessa platser, där ni alla kan bo och leva fjärran mångkulturen ,berikningen av alla de andra goda områden som berikats med mångkulturen ytterligare bara ett trappsteg från verkligheten. G.Birgerson Kasenabben.

  SvaraRadera