2012-02-12

Murco bensinstation på Skogslyckan

Här, mellan Nordanvindsvägen och Kurverödsleden, låg en gång i tiden bensinstationen Murco på Skogslyckan. Jag har fått frågan om jag har en bild på bensinstationen, men tyvärr inte. Därför vänder jag mig till Uddevallabloggens läsare med en efterlysning av en sådan bild. Har du en sådan vill jag gärna kunna visa den här på bloggen. Min e-postadress är gunnar.klasson@gmail.com  //

6 kommentarer:

 1. Uddevallare2012-02-13 20:02

  Född och uppvuxen på Skogslyckan har jag gott minne av den tappen! De hade en pump för oljeblandad bensin som jag kommer ihåg kostade 98 öre litern då! Mitt första minne av bensinpris..
  I/från butiken eller vad den skall kallas kan jag än idag frammana lukten som var därinne och smaken av en puck-stång med vaniljsmak som pappa köpte till mig!
  Det var ju nästan genomfartsled på den tiden. "Varvsbacken"!
  Full fart utför på cykel och moppe men ack så tungt på hemvägen!
  Underbara minnen!

  SvaraRadera
 2. Uddevallare2012-02-13 20:04

  Kompletterar:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Murco

  http://en.wikipedia.org/wiki/Murphy_Oil

  och

  http://grandprix63.blogspot.com/2010/04/soppatorsk-del-100-murco.html

  SvaraRadera
 3. på OK-stationen i borjan av Strömst.vägen kostade bensinen 1947-48 64öre de-va-annat-de..Medlemsnummer 68 fick jag då. Fram till 1980 fick man dessutom "återbäring" när man samlade på kvitton..Verkligen andra tider - otroligt som landets ekonomi har blivit förstörd. Aldrig mer ngn elegant "Tiger"i Uddevalla. bara thai-thai och svaj med alla chassin

  SvaraRadera
 4. Uddevallare2012-02-16 19:29

  Anonym.. Återbäring fanns på Konsum med.. Tanter med sparade kvitton som skulle räknas ihop. Detta när varje vara slogs in manuellt i kassa-apparaten och långt innan streck-kodens tid!

  Mer om Murco-tappen tack !

  Minns "floden" som man såg den, bakom Murco, när man var liten, som rann där Kurverödsleden går nu!

  Då var det en brusande älv med diverse gamla cyklar och delar av, eller hela bilar.

  Kasen var en spännande plats med och Sanders Dalar var väldigt exotiskt med en skidlift och den beryktade "dödsbacken" som bara de äldre, tuffare killarna, åkte nerför!

  Skulle vara kul om nån hade fler foton av området från förr!

  /Uddevallare

  SvaraRadera
 5. Brattåsbäcken går fortfarande att skåda, om än någon kilometer uppströms. Ta en tur på Egonspåret som följer Brattåsbäckens dalgång.

  SvaraRadera
 6. Jag jobbade där extra som 12-åring. Jag hjälpte till att tanka och stod ibland i kassan, när föreståndaren var på "ärende" :-) Jag vill också se bilder. Jag bodde precis ovanför på Sunnanvindsvägen 4B. Nu bygger de ett höghus där macken låg. När fyllde man igen Brattås-ravinen??

  SvaraRadera