2012-02-14

Fjordfestivalen blir UddevallakalasetUnder många år har Uddevalla haft sin egen stadsfestival och det är en kär tradition för Uddevallaborna. Festivalen är en mötesplats för både gamla och nya bekantskaper men nu har det blivit dags att ändra lite på formen säger Annelie Nithander på Destination Uddevalla. Det nya namnet är Uddevallakalaset!

Destination Uddevalla i samarbete med Uddevalla Centrumutveckling kommer att arrangera det nya Uddevallakalaset och projektledare är Kent Vikmo. Även Uddevalla kommun och flera av stans krögare är samarbetspartners och fler intressenter är inbjudna att samverka för ett brett och allsidigt program. Det är väldigt roligt att vi har enats med flera aktörer inför årets kalas, säger Annelie Nithander. Samverkan är otroligt viktigt för att lyckas. Kalaset blir i vecka 30 som tidigare men i år blir det i tre dagar istället för fyra. Start den 26 juli och kalas i dagarna tre – torsdag, fredag och lördag.

Förändringen blir inte bara till namnet utan evenemanget får i år också ett nytt upplägg. -Det blir mer anpassat för alla åldrar och vår ambition är att bredda den tidigare festivalen med nya intressanta inslag. Vi jobbar just nu med utvecklingen av arrangemanget, berättar Kent Vikmo, projektledare. Det känns väldigt inspirerande med en nystart av detta Uddevalla-arrangemang, säger Kent.

För mer information kontakta:
Kent Vikmo, Uddevalla Centrumutveckling på telefon: 073-9864609

För mer information kontakta:

5 kommentarer:

 1. Ta tillbaka tivolit!! Jag samt många många fler som jag känner (olika åldrar) tycker att det är otroligt tragiskt och tråkigt att tivolit som brukade vara på parkeringen bakom kampenhof är borta..Det är inte alls lika kul längre..Detta var en stor besvikelse..Vi som är lite större vill dessutom också kunna åka "åkatraktioner/karuseller" som är anpassade för äldre och inte barnkarusellerna.

  SvaraRadera
 2. Ta tillbaka tivolit!!!!!

  SvaraRadera
 3. Livet är ett tivoli! Räcker inte det!
  /Mandrake

  SvaraRadera
 4. Tivoli?? Liseberg 9 mil söder över. Åk så mycket du vill under en dag eller två. Det är inte gratis att driva tivoli! Måste finnas ett underlag och regnar det så blir det inte mycket till inkomst för jag tror ju inte att kommunen upplåter parkeringen gratis.

  SvaraRadera
 5. jag är för ett kommunalt kalas där inga privata aktörer ges sin chans att påverka vare sig datum eller hur det skall vara, dom anpassar sig givetvis ändå för att dra in sin kosing. att sen döpa om FJORDFESTIVALEN till Uddevallakalaset är lika stort fel som när göteborg döpte göteborgskalaset till kulturfestivalen... för tusan de är varumärken och inget föråldrat! säger nån uddevallakalaset så undrar folk "vad är de förnågot?" när de vart FJORDFESTIVALEN i alla tider. för bövelen skärp er nu och håll liv i lite traditioner innan allt är glömt.

  SvaraRadera