2012-02-23

Förrädisk halka i Uddevalla



Insänt av Jan Aronson:

"Hej G
Idag mellan Kl. 08. - 10 var det förrädisk halka i Uddevalla.Jag passerade Hedegärdebron ungefär 8,30 och kände att det släppte flera gånger. När jag var på väg hem igen såg jag denna bil som antagligen fått sladd och stod intill stolpen.
MVH:Jan"

6 kommentarer:

 1. Jag snurrade efter Hedegärdebron, rena isgatan! Huva!

  SvaraRadera
 2. Jag kör med bra dubbdäck, då har man inga som helst problem med detta, bara att sänka farten en aning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 5-6 plusgrader och strålande sol och man väntade sig inte att det skulle vara så halt. Såg nästa vått ut på vägen.
   Men dubbdäcken är på och hastigheten normal.

   Jan A

   Radera
 3. Har dock svårt att se att man får sladd emd en så ny bil, den har väl ABS?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ABS har inte direkt att göra med om man får sladd. Det ju Snara ESP (tror förkortningen är sån). Men inga system hjälper inte tillräckligt mot sådan halka om man inte har bra däck och och anpassad fart.

   5-6grader och sol hjälper väl inte om det varit kallt på natten. Detta fenomen är inte för mig någon överaskning då jag alltid kollar läget och förväntar mig is bakom kröken i dessa tider.

   Radera