2012-02-14

Regementet när det var nybyggt

Från förre I 17-kollegan Thomas Brink, numera i Östersund ( www.lattareliv.nu ) kom de här två bilderna på ett ganska nybyggt Bohusläns regemente.  //

3 kommentarer:

 1. mycket stiligt,-Nu skelle det passa bra ,att få se hur Västgötavägen anlagdes o utvecklades.Den är ju förbindelsen till I17 eller fanns det en Kurödsled? Varifrån skulle "trupptransporter" komma? Fanns "officershuset" på 37:an fore eller efter bygget? Hoppas Gunnar har med detta i Hemb.boken.Bebor37:an o 35;an 1947-51, B.J.

  SvaraRadera
 2. I den byggnad till höger i bilden närmast kanslihuset hölls tyghantverkaren och skytten Torsten Frödin. När jag själv började med skytte här i Borås senare delen av 60-talet, var Torsten vid här- och dåvarande I15. Vi blev goda vänner och problem med gevären fixade hedersmannen Torsten. Även om skyttet har lagts ner av mig sen många år sedan, har jag ändå en vapenfettsburk kvar som jag fick av Torsten någon gång under 70-talet, bra att ha att smörja bultarna med vid hjulbyten.
  -anonyme Bengt

  SvaraRadera
 3. H.A.L.hade många goda resultat genom sin Skytteklubb 1948-51.Vi hade i Västsvenska tävlingarna på LV6 2 av de 5 bästa och på skolungdomens hösttävlingar på St.Skuggan i Sth var vi alltid med med hjälp av bidrag fr.entusiaster i Ud.fr.a.Dir.Thordén. Vem var den generöse Mannen som bebodde kopparhuset intill Teatern?? Det var han som hjälpte oss starta skytteklubben vid läroverket.Själv vart jag skolmästare 2ggr,under min tid. Bertil Jansson hälsar ev."överlevande"

  SvaraRadera