2012-02-24

Borgbygget på Kvarnberget

I dag presenterades boken Borgbygget på Kvarnberget som är historien om hur Uddevalla blev Bohusläns regementes nya garnisonsort 1913. Fil mag JO Rune Hasslöf, tv, är redaktör för boken och Kaj Sandberg, th, är den som forskat i regementets arkiv på Krigsarkivet i Stockholm och skrivit lejonparten av boken.

Samtidigt presenterades en lång rad böcker som många hembygdsforskare och andra skrivit under de senaste åren. Det är ett gigantiskt forskningsprojekt som snart har nått sitt mål.
Kaj Sandberg, tv, och Ingvar Rodén, båda Stockholm, har genomfört en omfattande arkivforskning och räddat en stor del av regementets och bygdens historia åt eftervärlden.  //

3 kommentarer:

 1. Ååååh vad det är trist när man lägger sådana här saker på dagtid, jag har ingen som helst möjlighet att komma ifrån jobbet.
  Men jag antar att man resonerar som så att det är enbart äldre personer som är intresserade...;)

  SvaraRadera
 2. Bravo! Tack Rune och Kaj.

  SvaraRadera
 3. Susann tycker med all rätt att det är trist att inte en sådan intressant sak kan visas en helg eller kväll, än är det inte 100%ig arbetslöshet! Lika trist är det att inte höra vad som sägs. Museets hörselanläggning är miserabel för min del. Men hava icke officerare rutit order? Emellertid ska det bli mycket givande att läsa boken
  Maj-Britt J.

  SvaraRadera