2012-01-23

Kronolotsen snart inflyttningsklart - visning på lördag

I dag hade Uddevallabloggen förmånen att få en visning av de nya lägenheterna i bostadsrättsföreningen Kronolotsen i kvarteren Rud och Kagg. Det är HSB som bygger och på lördag kan den intresserade stilla sin nyfikenhet för då blir det visning. Fem lägenheter är fortfarande till salu.
Roger Johansson är VD för Uddevalla Energi, som sköter renhållningen i kommunen. Han talade i lyriska ordalag om placeringen av miljörummet (dvs soprummet) i kvarteret. Redan på planeringsstadiet har man tänkt på hur renhållningsfordonen skall kunna komma intill för att hämta sorterade sopor. Roger skall för övrigt själv flytta in i Kronolotsen i mars.
VD:n för Uddevallahem, Per-Henrik Hartmann (till vänster) pratar med VD:n för HSB Ove Lislerud.
Kommunens finansråd var inbjudna till dagens förhandstitt och blev förtjusta i det de fick se.
I februari skall denna lägenhet vara inflyttningsklar.
Garaget i källaren skall garanterat vara översvämningssäkert.

FAKTA
45 lägenheter fördelade på 2-4 rum och kök
Hiss tillgaraget i källaren där parkeringen är välbelyst och har ljus ytor.
Rymlig gemensamhetslokal 60 kvm i källarplan med möjlighet till övernattning, sammankomster och föreningsgemenskap. I lokalen finns pentry, dusch och toalett.
Husen har fyra våningar utom den sektion som finns i korsningen Asplundsgatan - Södra Drottninggatan som har fem våningar.
Gemensam tvättstuga finns men varje lägenhet är också utrustad med tvättmaskin och torktumlare.
Lägenhetsförråd finns till varje lägenhet.
Cykelrum/barnvagnsrum finns i källaren.  //

5 kommentarer:

 1. Den där Roger Johansson verkar vara med överallt och "glänsa", har han inget arbete att sköta?

  SvaraRadera
 2. Låter riktigt fint, men vad kostar det? :)

  SvaraRadera
 3. Och den där anonym har han inget bättre för sig 10:06 än att gnälla och vara avundsjuk? Från en annan anonym som egentligen har något annat för sig. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte avundsjuk, men alltid den där Roger Johansson!! "Var skall sleva vara om inte i gryta"!Vissa tror att dom skall vara med överallt!!

   Radera
 4. Riktigt vackert hus och härligt med lite nybyggen i Uddevalla. Östberget är ett annat vackert område. Hoppas nu även på byggnation av de 4 husen på oljeberget.
  Sen kan man ju undra hur snällt det är att folk är inne och traskar i lägenheteterna med blöta skor, klackar osv om det är äkta parkett? Är det laminat klarar det sig väl bra men...

  SvaraRadera