2012-01-20

Annaa Mattsson död

Annaa Mattsson är död. Hon hittades död i tisdags i huset där hon bodde i Stockholm.  Nyheten om hennes död har redan spridits via internet, både på hennes Facebooksida och blogg.

Jag har sedan länge länkat till hennes blogg http://annaama.wordpress.com/

Annaa föddes i Uddevalla den 21 februari 1951 och för oss Uddevallabor är hon nog mest känd för sin tid som journalist på Bohusläningen.

Hon var en stor Uddevallakännare och var ibland inne på Uddevallabloggen och kommenterade eller skrev om hemstaden på sin egen blogg. Hon skrev där så sent som i söndags.

I Uddevalla hade Kilbäcksgatan 28 en särskild plats i hennes hjärta.

Hon efterlämnar tre barn i vuxen ålder.  //

5 kommentarer:

 1. Otroligt sorgligt. Jag kände inte Annaa personligen, men lärde känna henne genom hennes blogg. Det var alltid spännande att läsa hennes inlägg. Svårt att fatta att hon är borta.
  rolf ohlson

  SvaraRadera
 2. Oj! Känns lite overkligt ! Hon var klasskamrat med mig 1-6 klass. En passus: Hon var född 21 feb 1950 (inte -51) exakt samma datum som j själv. Läste ofta hennes mkt välskrivna o tänkvärda blogg men kom mig aldrig för att ta kontakt, tyvärr! Tråkigt att inte mer kunna få läsa hennes välformelerade alster.
  Peder Grahn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej Peder, Annaa var född 1951! Jag är hennes systerson Jonas född 1961 och är 10 år yngre än Annaa. Annaa började skolan ett år för tidigt, kan vara därför du misstar dig.
   Jonas Andersson

   Radera
  2. Hade ingen aning om att hon var 1 år yngre än oss övriga i klassen! Ber därför om överseende med mitt ovanstående påstående! Där ser man så lite man egentligen vet!
   Mvh
   Peder Grahn

   Radera
 3. I söndags kommenterade hon min blogg om hur föredömligt snöfritt det var i Uddevalla. Känns underligt och konstigt att inte sno ihop en rolig svarskommentar. Jag hade förmånen att lära känna Anna personligen, tack vare våra bloggar, cybervärlden är fantastisk. Sedan har vi setts ganska regelbundet i Uddevalla och Stockholm. Kröntes av veckan i somras då sonen och jag bodde i hennes lägenhet och var kattvakter när hon själv semestrade på sitt älskade Irland. Det med Annaa som sitter mest i mitt huvud var hennes underfundighet, så otroligt klarsynt och kritisk men i språket på ett sofistikerat sätt. Jag kommer sakna Annaa otroligt mycket.

  SvaraRadera