2012-01-10

Destination Uddevalla fick rätt i Förvaltningsrätten - Inga poliskostnader för Fjordfestivalen 2011PRESSMEDDELANDE

2012-01-10 18:31

Destination Uddevalla överklagade Polismyndighetens beslut att belägga 2011 års Fjordfestival med extra kostnader på 136 000 kronor. Nu har domen kommit och Förvaltningsrätten ger Destination Uddevalla rätt:

Polismyndighetens beslut upphävs vilket innebär att det inte blir några extra kostnader för polisen vid 2011 års Fjordfestival.

- Det är utomordentligt tillfredsställande, sägerNils Carlsson, ordförande i Destination
Uddevalla. Det var inte bara viktigt för 2011 års Fjordfestival utan vi ser det som en principiell dom. Genom vårt överklagande har vi sannolikt också "räddat" liknande festivaler runt om i landet, avslutarNils Carlsson.

- Mot bakgrund av andra publika evenemang som genomförs i Uddevalla är domen mycket principiellt viktig för hela kommunen, säger Essam El-Naggar, kommunalråd och vice ordförande i Destination Uddevalla.

Förvaltningsrättens domskäl bygger på: "att Fjordfestivalen inta kan sägas vara av utpräglad kommersiell natur i det direkta syftet att generera intäkter till Destination Uddevalla. Festivalen framstår snarare som ett kulturarrangemang ägnat att utgöra ett festligt inslag för innevånarna i Uddevalla. Att detta syfte i förlängingen kan antas också främja det lokala näringslivet och således även medlemmar i Destination Uddevalla innebär inte att det finns ett vinstsyfte i ordningslagens mening. Nödvändiga förutsättningar för att ålägga Destination Uddevalla ersättningsskyldighet för polismyndighetens kostnader för ordningshållning föreligger därmed inte".

För ytterligare info:
Nils Carlsson070 5850387
Annelie Nithander 0733225550
Önskas kopia på domen vänligen maila annelie@destinationuddevalla.com
 www.destinationuddevalla.com
www.facebook.com/destination-uddevalla  //

1 kommentar:

  1. Nej fjorden har väl inte dragit in några större summor de senaste 15 åren, för då hade de väl haft råd med lite intressantare artister.

    Hade vart vettigare att göra som törebodafestivalen och satsa rejält vart tredje år på en bra festival med intressanta artister istället för lite på tramset det har blivit nu i uddevalla. Fråga vem som helst vad de tänker på när man säger fjordfestivalen så är det fylla å bråk.

    SvaraRadera