2011-12-04

Kvarteren på Öster

Jag måste medge att jag var ute och cyklade när jag lade ut den här bilden som Owe Petersson skickade mig. Jag försökte få det till att det skulle vara på Elseberg, men ändå inte. Att det var i mina egna kvarter på Öster i Uddevalla kunde jag inte se.

Nu när jag ser det känner jag också igen flera av husen. Västgötavägen 37 (tidigare Kaserngatan 1) är förstås det stora huset mitt i bilden. I förgrunden går Herrestadsgatan  mellan husen. Huset med Thoréns charkuteri syns också tydligt. Hitom det går Barkvägen in till höger. Man ser också bussgaraget, där Uddevalla Omnibus hade sina bussar. Husen på Stenbacken ser vi uppe till vänster. Men när är bilden tagen?
Kaserngatan 1 byggdes 1913 och brann 1933. Frågan om bilden är tagen före branden eller efter? Någon som kan lista ut det?

Bok- och pappershandeln som Owe frågar efter kan jag dessvärre inte identifiera.  //

6 kommentarer:

 1. Kan det vara så att bilden är tagen under branden?
  /Lae

  SvaraRadera
 2. Ha ha ha .....ser nog ut som under....ha ha ha

  SvaraRadera
 3. Håller med Maggan!

  SvaraRadera
 4. Frågan gäller bilden ovanför den med branden !

  Inge Thörn

  SvaraRadera
 5. Bertil Jansson2011-12-09 15:53

  eftersom min dator ej vill sända bloggarkommentarer (ogiltiga tecken) måste jag sända dessa rader till gunnars hemtrakter "anonyn) känner som väl är igen sig...men berättar korrekt om barkvägen "slakteri" och butik men glömmer bröderna qvist i lägenheten bredvid = lennart o göran l.q. var entusiastisk radiolyssnare och vi båda samlade QSA-rapporter fr.världensa alla hörn. och samlade jazz på 78-or och praktiserade hos roysons-musik på s.hamngatan.."anonym" var tydligen även bekant med min brastad-bor = hederén och evert karlsson-medbo = werners möbler och min klasskamrat i läroverket 1947-50...Gunnar torde minnas när västg.vägen 35 bygdes..Där bor vi hoppest studenter 1948-51. På 37-an fanns "kändisen" o skolinspektären Bergström som var en Ordningens och uppförandets Apostel innan palme eliminerade all lärarauktoritet 1964. på Barkvägen styckades nyttiga fän - tills slut fick även palme sin onyttighet styckad.. Bäste gunnar - Du borde ge mig en bättre länk till Uddevalla Veckotidning än den skrutteväg min Bjäre Kraft-länk förnekar mig till Ud-bloggen. Jag har mycket fint att berätta om Uddevalla åren 1947-51..Med hjälp av bloggar o halvdöda ungdomsvänner Inledningen om Västgöta vägen ber jag Dig lägga ut på den rätta sidan... i Din bloggruta nämner du intet om vilken befälsgrad Du en gång hade på I17..??..Var Du också kapten-löjtnant---med sommarresidens på Gustafsberg ???

  SvaraRadera
 6. Kapten var min titel, men jag har aldrig bott på Gustafsberg.

  SvaraRadera