2011-12-18

Folkets park - siste besökaren?

(Foto Ragnar von Knorring, Uddevalla. Bilden får laddas ned på den egna datorn och kan/får användas för privat bruk. Dock får bilderna inte användas för att göra papperskopior i mängd och /eller för kommersiellt syfte.)

Insänt av Ragnar von Knorring:

"Hej Gunnar,

Nu har jag varit ute och fotat igen...

Jag gick en tur och beskådade det som är kvar av Folkets Park, en fascinerande blandning av pampiga trappor och uteplatser men också ett obeskrivligt förfall. Tyvärr hade förfallet mestadels gått för långt för att göra sig bra på bild, men jag gjorde ändå ett försök med själva entrén som är så speciell med det fina tornet. Några lampor var givetvis inte tända men med blixtar, ficklampa (och Photoshop) så löste det sig. Kanske är det den siste besökaren jag fick med på bilden...

Med vänliga hälsningar
Ragnar von Knorring"  //

5 kommentarer:

 1. Kunde varit en fin bild, har dock svårt för så extremt photoshopade bilder.
  J.A

  SvaraRadera
 2. Äh, när man väl gått över gränsen gör det ju inget om man tar i ordentligt. Det är inte precis ett foto av dokumentär art.

  Det är betydligt värre med bearbetade bilder som eftersträvar en naturlig återgivning, men som är uppenbart överarbetade.

  Kul med besökaren där. Man får känslan av att allting kommer släckas ned, kanske just som han kommer bort till rondellen på Göteborgsvägen. SLäckas ned för att aldrig mer tändas. Epokkänslan är påtaglig.

  SvaraRadera
 3. Visst är den bra, den förstärker det som fotografen vill ha sagt med bilden. Jag har bara svårt för kritiker som inte förstår sig på en bra bild!

  SvaraRadera
 4. Tyvärrr så kanske en era går mot sitt slut. Behovet av en sådan Arena som Folkets Park kommer emellertid att finnas både idag och definitivt om några år !

  SvaraRadera
 5. Bilden tar mig tillbaka till början av 60-talet när man för första gången fick besöka Barnens Dag. Det var precis så fantastisk jag upplevde entré på kvällen när man skulle gå hem. Jättekul bildmanipulering. Tack för resan tillbaka.

  SvaraRadera