2010-12-03

Lille-Jul på Officersmässen 2010

(Skruva upp volymen och klicka på Play)

Ikväll var det så dags för årets Lille-Jul. 18 år efter regementets nedläggning träffas vi fortfarande till traditionsenlig julfest på Officersmässen. Av naturliga skäl tunnas skaran ut för varje år. I år hade 55 kamrater hörsammat kallelsen och rest från när och fjärran för att träffa gamla vänner.

Vid Officersklubbens inledande årsmöte kunde ordföranden Lennart Bergqvist pålysa en stunds tystnad för tre av våra under året bortgångna kamrater. Dessa var Tore Kempe, Bengt Uhlin och Sven Westbring.

Efter årsmötesförhandlingarna som hölls i gamla Taktiksalen var det samling på mässen i Kanslihuset där mässdirektören Bertil Olofsson bjöd på glögg och meddelade förutsättningarna för kvällen.

När maten var serverad var det så inmarsch längs galleriet i det att vi traditionsenligt sjöng "Kom, kom till smörgåsbordet..... (ovan).

Smörgåsbordet? Ja det var Ann-Christine Rörqvists härliga julbord. Där saknades inget. Och julsnapsvisorna var de vanliga. Fattas bara annat!

Ett stort tack till Bertil Olofsson med arrangörskollegerna Tommy Åsman och Bo Andersson! Och så ett särskilt tack till Ann-Christine och hennes "mannar"!

Se fler bilder från Lille-Jul 2010, klicka HÄR!! //

5 kommentarer:

 1. Takterna sitter i - sången var ganska taktfast.

  SvaraRadera
 2. Trevligt att se Kapten Bengt Nordlund
  Fänrik Roger Björn och Furir Lennart Fors.
  Jag låg på 6 komp 1968-1969.
  / Thomas K.

  SvaraRadera
 3. Och alla tre blev majorer sedan du muckat.

  SvaraRadera
 4. Hej Gunnar,
  Trevligt att läsa din sida om U-a, speciellt om Bohusläns regemente. Lite tråkigt dock att se gamla kollegor försvinna men så är det tyvärr.
  Kommer att fortsätta följa din sida från andra sidan klotet.

  MVH
  Lasse Peterson, kapten vid Bohus Bat.
  Numera Barra De Navidad, Jalisco, México.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir jag nyfiken. Hur hamnade du där? Skriv gärna epost gunnar.klasson@gmail.com och berätta.

   Radera