2010-12-08

Hans Jonasson (UP) bekänner färg och lierar sig med Sverigedemokraterna

Ikväll deklarerade Hans Jonasson vid kommunfullmäktigemötet att Uddevallapartiet lierar sig i en valteknisk samverkan med Sverigedemokraterna. Det har uppenbarligen varit känt bland övriga partier en tid, men för väljarna blir det tydligt först nu.

Magnus Jacobsson (KD) kommenterar: "Det finns många varmt troende som röstat på Uddevallapartiet och Hans Jonasson och de måste vara oerhört besvikna just nu, att de i själva verket lagt sin röst på Sverigedemokraterna".

Det betyder bl a att Reine Johansson (SD) kommer in i kommunstyrelsen och Hans Jonasson (UP) tar en plats i BUN (Barn och utbildningsnämnden). ////

18 kommentarer:

 1. Fy fan! Då blir det samma jävla cirkus med herr Jonasson även denna mandatperiod.

  Joachim

  SvaraRadera
 2. Bra , han kanske inte är så dum ändå den där Jonasson.

  Nisse från hökarängen

  SvaraRadera
 3. Gunnar med tanke på att uppgörelsen koms på och ingicks efter mötets början är det lustigt att du skriver:
  "Det har uppenbarligen varit känt bland övriga partier en tid"

  Faktum var att nr 2 och 3 på vår lista var emot att göra upp med SD så det är först när jag sätter mig bredvid Ogfeldt som är vår sista ersättare som jag inser att det är möjligt.

  Förövrigt har UP som parti aldrig någonsin sagt sig företräda kristna värderingar eller likt Kd använda Gud som hävstång för att få röster.

  Det vi lite förenklat gjort är att med hjälp av SD stöd få flera viktiga poster som innebär att MP nu förlorar sin vågmästarställning.

  Vi fick en ordinarie plats i BUN och en i Socialnämnden samt en nämndeman. SD hade redan i egen kraft en nämndemannaplats och en observationsplats i Kommunstyrelsen som nu blir ordinarie plats.

  Med en observationsplats kan de redan idag delta, yttra sig och få sin åsikt med i protokollet. Som ledamot kan de även yrka men då KS ärenden i regel bereder kommunfullmäktige är det ingen större skillnad då de ändå kan yrka samma sak i kommunfullmäktige.

  Således fick vi i princip allt och de inte så mycket så varför skulle vi tacka nej till det. Visst gillar jag inte SD men tycker betydligt värre om MP eller V och med dem finns det ju många som gosar.

  SvaraRadera
 4. I den mån någon inte räknar ut det så var det Hans Jonasson som skrev inlägget ovan

  SvaraRadera
 5. Hahaha. Angående:.
  ..."Det finns många varmt troende som röstat på Uddevallapartiet och Hans Jonasson och de måste vara oerhört besvikna just nu,...
  ...-säger jag bara att dem tycker jag i så fall inte ett dugg synd om. Att det år 2010 fortfarande finns de som vill blanda in tomtar, troll och gudar i politiken är både skrattretande och sanslöst.

  SvaraRadera
 6. Till anonym så varför är det skrattretande att någon tar med sig den grund de står på in i politiken? Vore ju konstigt annars. Självklart ska man hålla isär t.ex. kyrkan och politiken men samtidigt kan en politiker stöttas av kyrkan och en politikers tro formar ju också politiken. Precis som vilken ateist, annan religion eller föreningsaktiv har en bakgrund som de står på och formas av.
  Och till Hans: Du har faktiskt gjort uttalande tydligen om du läser Bohusläningens kommentarer.
  Och Nisse du har rätt. Hans är smart, men kanske inte så ödmjuk. =)

  SvaraRadera
 7. Jag har aldrig på något sätt framhållit min tro som något argument för att rösta på mig eller UP. Inte minst med tanke på att jag grubblar väldigt mycket över vad jag egentligen tror.

  Hans

  SvaraRadera
 8. Undrar hur mycket den mannen har kostat kommunen och oss skattebetalare?

  SvaraRadera
 9. Uddevalla djurpark!!

  SvaraRadera
 10. Uddevalla, staden vi alla älskar men som förlorar allt. Varv, regemente, fabriker och en högskola. Nu har vi även förlorat politiker.

  SvaraRadera
 11. Kul! Underbart att SD vinner terräng i riket. Grattis till Uddevalla kommun och dess invånare.

  SvaraRadera
 12. Hans Jonasson är som obstinat tonåring..ifrågasätter för ifrågasättandets skull. Rösta mot sina väljares vilja för att få lite kommunal makt..och gå ihop med SD?! Så jäkla osmakligt! IDIOT!

  SvaraRadera
 13. Ang "Anonyms" inlägg så kan det väl ifrågasättas om det är Hans Jonasson som själv skrivit det? Tror mer på någon anlitad spökskrivare ty HJ har aldrig gjort sig känd för sin goda formuleringskonst eller stavningsförmåga och detta stycke var ändå ganska väl skrivet, trots det magra innehållet.

  SvaraRadera
 14. Sång till HJ
  Mel: Sj,Sj gamle vän

  ===

  HJ, Hj gamle vän
  Trevligt att du lever än
  Men du ser rätt sliten ut
  Snart hörs ditt sista tut

  Skrivelser mot ditt och datt
  få av oss har lyft sin hatt
  Inte lätt att vara klok
  lika svårt att vara tok

  Simpla män på förvaltningen
  Fattar ej Guds stora män
  Men nu verkar han som vet
  efter valet vara vek

  Då man måste för egen hand
  med SD och med bok i hand
  jobba mot vår mänsklighet
  ty, DU är den som vet

  Kvasten din, den funka gott
  Ida´ vi vet den bara stått
  Nästa val du åker ut
  och vi skall jubla TUUUUUUUUUT !!!

  SvaraRadera
 15. I dagens Bohuslänning medger HJ att han saknar social förmåga.

  Han bör ta lärdom av sin egen insik innan han agerar i fortsättningen.

  Han bör kanske t.o.m fråga andra om sina egna "kloka" förslag.

  För annars blir det som nu - väldigt mkt rättshaverist och väl lite bra för Uddevalla.

  SvaraRadera
 16. Hans Jonasson må vara kul att se på, men inte tillför han mycket i verkligheten.

  Idag erkänner han (i Bohusläningen) att han inte har en social förmåga, och det tycker jag faktiskt politiker bör ha.

  Därmed tog han "nacksving" på sig själv.

  Dessutom försöker han måla upp en bild av att han räddade Sommarhemskolan. Någon har skrivit en kommentar i Bohuslänningen som är bra och jag instämmer i den eftersom jag var med i gruppen - om än lite perifer. Men de som rattade den saken kunde sin sak - det kunde och kan ej HJ !!!

  Faktum är att jag tror HJ lärde sig mycket av den gruppen då han själv framstod som en total novis. Men han kan ej omsätta det eftersom han, som han säger, saknar social förmåga.

  Här följer kommentarerna. Låt medborgarna slippa denna typ av politiker i framtiden och jag tror ingen kristen vill samarbeta med spillror från 40-talet.

  Uddevallapartiet har inte varit främmande att samarbeta med dessa spillror och nu gjorde HJ slag i saken.

  Vad kan följa härnäst?

  Tänk också på att ledarna för Tyskland under 40-talet kom in på lagliga grunder - må vara att ex Bismark var sjuk och Versaillefreden inte var bra - men lagligt och "demokratiskt" var det i början !!!

  Kommentera
  Äldsta kommentar överst Senaste kommentar överst
  Skrivet 11 dec 2010 08:29 signe olsson (Ej registrerad)
  Varför får Jonasson så mkt plats i Bohusläningen?

  Goda nyheter inom kommunen (finns gott om) får notiser, men rättshaverister får uppslag gång efter gång efter gång.

  Nu måste väl tidningen också lyfta fram Sverigedemokraterna i uppslag efter uppslag och ge ännu mindre notiser till positiva nyheter.
  Citera Anmäl
  Skrivet 11 dec 2010 08:22 Rätt skall vara rätt ! (Ej registrerad)
  HJ räddade INTE Sommarhemmet. Han var då vice ordf och MYCKET positiv till att lägga ner SH. Detta är väl dokumenterat både på möten och skriftligt.

  Han svängde däremot, liksom övriga nämnden, när föräldrar kunde visa data på t.ex. felaktiga elevprognoser. Innan SH slogs ihop med Söderskolan i år hade UKs (och därmed HJs) elevprognos slagit fel över 50% och föräldrarnas 3% !!! På detta underlag detta tog han som vice ordf (då) inriktningsbeslut om nedläggning av SH.

  Att måla upp en bild att HJ räddat SH är felaktig. Det var elevernas föräldrar som räddade skolan. HJ var med om inriktningsbeslutet om nedläggning och det var ett imponerande arbete som lades ned av ett 10-tal personer på söder som fick UK att backa.

  Men HJ tyckte initialt det var rätt och som vice ordf var han med om inriktningsbeslutet och starta bl.a. utredningar om hur man skulle bygga ut Söderskolan med baracker och luncher som startade kl 10:00 !!!

  HJ räddade INTE Sommarhemskolan. Det gjorde andra.

  SvaraRadera
 17. Varför alla upprörda känslor? Ja det är förvisso osmakligt att samarbeta med SD, som enligt mig är rena nynazister vad dom än har för fasad, men ibland, bara ytterst sällan ibland om det är ända utvägen, kan det vara rättfärdigat om det är enda sättet som i detta fall att få mer inflytande. Hans behövs i kommunen för att sätta dit alla korrupta och ohederliga politiker m.m., han behövs för att röra om i grytan. Politiskt sett är han vidrig, själv röstar jag faktiskt på vänstern regionalt och riksplanet, skulle gissa Hans står till höger om moderaterna, men ÄNDÅ röstade jag på honom i kommunvalet(igen). Den här kommunen är så ruttet korrupt han helt enkelt behövs. Han är ju den enda som gör något/försöker göra något. Sen kan ni i fullmäktige beklaga er allt ni vill, det förstår jag, ni svettas väl.

  SvaraRadera
 18. Hur ser övriga i UP på samamrbetet med SD?
  Så jag fattar det så hade man i partistyrelsen besutat om att inte sammarbeta med SD. För det andra så ger man ju legitimitet åt SD vid ett sammarbete även om man säger att SD inte tjänar något på sammarbetet
  /P

  SvaraRadera