2010-12-21

Vem är konstnären?

Nils-Erik Wangler skriver:

"Hej Gunnar!

Jag och Marie-Louise tänkte fråga dig om du kunde hjälpa oss att spåra konstnären till den bifogade tomtetavlan. Julen 1971 var vi nyinflyttade i Uddevalla. Vi såg denna tavla i skyltfönstret till Hallmans bokhandel under julhandeln och vi blev förtjusta i den direkt. Vi gick in och frågade vad den kostade men fick reda på att den ej var till salu.

Emellertid så gav vi oss inte och efter helgen fick vi köpa den, priset kommer jag inte ihåg. Den personen vi hela tiden förhandlade med uppfattade vi som ägare eller innehavaren av bokhandeln. Det var om vi minns rätt en man som vi då uppfattade vara i medelåldern.

Vi har haft den uppe på väggen vid matbordet i köket nästan alla jular i vår familj. Den är målad på ganska styv papp och det finns en skarv på mitten.

Med åren blev den lite sliten och en mängd hål efter knappnålar i hörnen. Vi bestämde oss för några år sedan att rama in den för att bättre bevara den. Tavlans storlek inramad är 144 x 58 cm. Själva målningen mäter ca135 x 46 cm.
Som framgår av en bilderna så är den signerad “Lena –71”. Vi har funderat en del vem det kan vara. Vi trodde ett tag att det kunde vara Lena Linderholm och försökte reda ut det i samband med att vi ramade in den men vi tror inte det är hon.

Möjligen är det någon från Uddevalla som målat den? Vi tror också att det bara finns detta ex eftersom den är målad på ett skarvat papper och alltså inget tryck.

Hälsningar/Nils-Erik"

Ja som sagt! Vet du vem Lena är så skriv svaret i kommentarerna eller mejla mig. //

2 kommentarer:

  1. Noterade att det längst ner i höger hörn står "copyright Troll Posters 197" lite avklippt. Känns lite som ett tryck då kan man tro ? I annat fall borde väl detta förlag ha koll på konstnären ?

    SvaraRadera
  2. Det är Lena Hellwer som har målar den

    SvaraRadera