2010-08-05

Offshoreracet närmar sig


(Klicka på bilderna för en större version)

Nu drar det ihop sig till det omtalade offshoreracet. Och trots att arrangörerna gör sitt allra bästa för att informera om tävlingen uppstår det mer och mer frågor för varje dag. Vad betyder exempelvis Högriskområde som det bl a är markerat utanför Gustafsberg - Bodele. Ordet högriskområde begriper jag men betyder det att man inte få vistas på stranden intill ett sådant område?


Och ute på Byfjorden har nu de stora bojarna som båtarna skall runda kommit på plats. Båtarna skall ju runda Lillön och det är förståeligt att bojarna då ligger på behörigt avstånd från ön så att man inte riskerar att kollidera i de gigantiska farterna det är frågan om. 
 
I hällande störtregn drog ikväll en parad med båtarna genom staden. Arrangörerna hade otur med vädret för ett hällande regn inramade Kungstorget då båtarna anlände. Mest synd i regnet var det om ungdomsorkestern Göta Lejon och Uddevalla stadsmusikkår. Ungdomsorkestern låtsades dock som att det inte regnade och genomförde sitt program med friska tag.

Åtta båtar kördes i paraden och först nu när man såg dem på nära håll fick man klart för sig hur gigantiskt stora de är. Och det var inte lätt för dragfordonens förare att svänga runt gathörnen. Särskilt i nordvästra hörnet var det med millimeterprecision som fordonen lotsades fram.

Trots vädret var det oerhört mycket folk ute på stan för att bese båtarna och kanske man fick en föraning om att publikintresset kommer att bli så stort som arrangörerna flaggat för? //

1 kommentar:

  1. Högrisk områdena finns där båtarna kommer i högsta fart.
    Vid en olycka där kan ju människor skadas allvarligt.flest områden är det vid vändning där flest olyckor inträffar i alle fall vad jag sett på tv-sända race, fungerar som en slags avvåkningzon som gruset i Formel ett för bilar.

    SvaraRadera