2010-08-01

Finns Uddevallapartiet efter valet?

Den 19 september är det val. Enligt Valmyndigheten har följande partier beställt valsedlar till kommunvalet i Uddevalla:

•Arbetarepartiet-Socialdemokraterna
•Centerpartiet
•Folkpartiet liberalerna
•Kristdemokraterna
•Miljöpartiet de gröna
•Moderata Samlingspartiet
•Rättvisepartiet Socialisterna
•Vänsterpartiet
 
Uddevallapartiet har alltså inte beställt några valsedlar så därför undrar jag hur det står till med partiet inför valet? Under innevarande mandatperiod har ett par Uddevallapartister hoppat av sitt parti. Ändå är partiet tillsammans med Solidariskt Uddevalla det tredje största partiet i kommunfullmäkrige med sina sex mandat. Frågan är vad som händer med partiet efter valet? Och får man ihop tillräckligt med kandidater?
 
Den 5 mars i år gick det ett rykte som jag skrev om här på bloggen att Hans Jonasson och Uddevallapartiet skulle lämna kommunfullmäktige. I en kommentar till det inlägget skrev Hans Jonasson:
 
"Ni kan vara lugna Uddevallapartiet ställer upp i höstens val. Jag hade visserligen bestämt mig i höstas för att sluta men efter personaldelegationens förnyade beslut om att kräva mig på 60 000 kr så bestämde jag mig för att ställa upp i valet i alla fall.
 
Det PM som låg till grund för kraven på mig innehöll över 80 st fakta fel (läs själva på http://tiny.cc/jonasson ) så då fick jag min motivation tillbaka.

Så på samma sätt som det var Lennart Björks förtjänst att jag startade Uddevallapartiet är det Sture och Jans förtjänst att jag ställer upp i valet igen...nu med tre gånger så stor valbudget..." //

4 kommentarer:

 1. Jag hoppas då att Uddevallapartiet är ute från politiken i Uddevalla.

  Joachim

  SvaraRadera
 2. Undrar hur mycket han har kostat skattebetalarna?

  SvaraRadera
 3. "Jag hoppas då att Uddevallapartiet är ute från politiken i Uddevalla." Men det finns ju dom som röstar på dom!? Men om man får önska så önskar jag att dom nejsägande och tråkiga vänstersidan försvinner. =)

  SvaraRadera
 4. Hans Jonasson2010-08-27 12:46

  Vi har beställt blanka valsedlar och trycker namnen själva. Jag har personligen inte hållt i beställningen så jag vet inte när de gjordes.

  Har du tid över Gunnar skulle du kanske kolla med skattemyndighetern om Lennarts Björks sommarstuga. Att renovera och hyra ut till underpris en sommarstuga till sin stiftelse ordförande är nog att betrakta som en skattepliktig förmån, jag får återkomma till det framöver.

  SvaraRadera