2010-08-09

Gott om optiker i Uddevalla

(Klicka för en större version)

Jüri Kiviloo, numera boende i Göteborg, har gjort en upptäckt och har funnit att det finns sex optikaffärer på en sträcka av 320 meter längs Kungsgatan. Han undrar om Uddevallaborna lider av särskilt dålig syn och hur i allsin dar så många optiker kan överleva?

Ja, det är en fråga. Och faktum är att det finns ännu fler. Söker man på optiker i hitta.se får man 11 träff, varav 7 längs  Kungsgatan. I eniro.se finner man också en "ur & optisk affär", också längs Kungsgatan.

I Vänersborg, Trollhättan och Strömstad får man fyra träff i respektive stad vid en sökning. En klar överrepresentation i Uddevalla således.

För flera år sedan hörde jag från en person i branschen att Uddevalla är känt för att ha många optiker och att folk reser långa vägar för att komma hit. Detta är i vart fall inget som stadens styrande marknadsför men det kanske de borde? //

6 kommentarer:

 1. Optiker och banker en och annan mäklare. Det är detta vi måste funderapå appropå mitt inlägg om centrum, vad som drar folk till centrum, vad ligger i bästa läget, vad gör att vi vill strosa där....

  SvaraRadera
 2. nyss var det ju skoaffärer överallt i stan...

  SvaraRadera
 3. Uddevalla sjukhus är ju känt för sin ögonklinik och ögonoperationer.
  Folkharju skickats dit på remiss i alla tider, så det kanske är naturligt att det blev många optiker som etablerade sig där.

  Den himmelsblå färgen på bloggen är fin tycker jag :)
  Eivor

  SvaraRadera
 4. En säker kundmagnet som även lockar kunder till omkringliggande butiker är ju faktiskt ett systembolag.Denna sanning bör vi ej blunda för!
  /Mandrake

  SvaraRadera
 5. Viktigt att gå runt och jämföra priser för det gjorde jag och det skilde mycket på pris!!!

  SvaraRadera
 6. Jämföra priser på Systembolaget?! Ja, men det är inte bara priset man ska gå efter eftersom det också beror på vilken produkt man vill ha.

  SvaraRadera