2010-08-22

Andra Gustafsbergsdagen

(Klicka för större bilder)

Den andra Gustafsbergsdagen var lite annorlunda än den första. Idag var det framförallt bättre väder och det betydde att det kom fler besökare, om än gårdagen ändå var helt godkänd.

Idag spelade Brasskapellet ur Uddevalla stadsmusikkår brunnsmusik till maten i badrestaurangen. Av publikens reaktioner att döma var detta mycket uppskattat.


Nytt för idag var att det även pågick in orienteringstävling i badortsparken. (Den ingick inte i själva arrangemanget men var ändå ett trevligt inslag.)

Idag kunde vi också komma in i Societetshuset där Anders Knape (Håkan Karlén) berättade om hur huset kommit till.

Det här var första omgången Gustafsbergsdagar enligt ett nytt upplägg och vi hoppas kunna komma tillbaka nästa år, men då en månad tidigare nämligen helgen 23-24 juli 2011. Jag har redan bokat in den helgen i våra kalendrar.

Vi skall nu sätta oss ned och utvärdera upplägget men jag kan redan nu skönja några saker att bygga vidare på. Just att få komma in i husen tyckte många var intressant. Det gällde både Gustafsbergsstiftelsens egna hus och de privata villorna. Den sista guidningen igår till de privata villorna började kl 14.30 och var inte slut förrän 18.15. Tala om intresse!

Det var även ett stort intresse för att besöka arkivet där jag kunde berätta om dess innehåll. Och barnhuslängden, som är ett register med betyg med alla de 741 pojkarna som gick på Gustafsbergs barnhusinrättning kan du som är intresserad nå vid Uddevallabloggen. Scrolla ned i högerkanten till rubriken Allt finns på nätet. En liten bit ned hittar du länken Gustafsbergs barnhuslängd. Genom att klicka på den kommer du till barnhuslängden. //

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar