2010-08-08

Offshoreracet genomfört

(Sätt på ljudet och klicka på Play)
Dagens race kom att omfatta fyra båtar i Class 1, dvs den största klassen, och det var ju de båtarna som publiken ville se. Publiken ja! Nog var det betydligt glesare på bergen runt banan idag än igår. Kanske var det vädret eller så hade man kanske sett tillräckligt av fartvidundren igår?

Igår utgick storfavoriten Fazza men idag var det aldrig något snack om vem som var bäst. Båten ledde från start till mål. Och idag hade jag en radio och kunde lyssna på speakern Fredrik Birging och expertkommentatorn Marit. Det gav mig en helt annan bild av vad som hände därute på vattnet. Bl a fick jag veta att båtarna körde 16 varv varav två skulle vara lite längre varv. Och förarna fick själva välja när de skulle avverka dessa långa varv. Det gav i sig lite mer spänning på det viset.

På radion kunde jag höra att arrangörerna var nöjda med publiktillströmningen och vi får hoppas att det blir ett överskott, som kan användas till att arrangera även kommande år.

Bilderna i det följande bildspelet är tagna av Gunnar Höök, Jüri Kiviloo och undertecknad.

2 kommentarer:

 1. Hejsan Gunnar!
  Tack för att du alltid har mycket trevlig information på din sida om vår kära stad.

  Ser att du redan har fått bilder från Sunds tånge, så det behöver jag kanske inte skicka till dig men oj, så spektakulärt vi hade det där ute i helgen.

  Brukar bara fotografera djur och natur men självklart fick man göra avsteg från detta denna helgen.

  Bilder ligger på min blogg för beskådan om du eller någon annan vill se.

  /Go kväll
  Kungsfiskaren.

  http://kungsfiskaren.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Kungsfiskaren: Fina bilder! Imponerad!

  SvaraRadera