2010-05-06

Uddevallabloggen åter censurerad av Västra Götalandsregionen?

"Jag tycker det är ytterst oroväckande att när jag försöker komma in på länken till bloggen ifråga får ett meddelande om att sidan är spärrad i nu-sjukvårdens nätverk. (försöket att läsa gjordes från jobbet)"

Den här kommentaren från en av Uddevallabloggens läsare kom in idag på morgonen. Det verkar som bloggen åter är oåtkomlig för dem som finns i Västra Götalandsregionens nätverk. 2007 på hösten hände detta förra gången och det ledde till viss uppståndelse i media och det ställdes också en interpellation i regionfullmäktige om saken. Även den gången handlade inlägget om kritik mot NU-sjukvården.

Regionens IT-chef förklarade då att det var en programvara som hade slagit till och spärrat bloggen, som förmodligen då innehöll ej lämpliga ord. Ordet NU-sjukvården kanske? //

21 kommentarer:

 1. När man tystar sin personal är det väl inte konstigt att man också försöker strypa medieflödet. Söndra och härska var det någon som sa.
  Föreslår att du lägger ut alla dina inlägg i tidsordning som en pdf-fil att ladda hem. Det vore bekvämt att sitta ned och gå igenom det hela igen. Tack för ditt engagemang Gunnar, fortsätt skriv. Pennan är mäktigare än svärdet, men ibland skulle en ordentlig spark i arslet på vissa vara befogat. Min gamla mamma och även syster bor fortfarande i Uddevalla även om jag själv är utflugen till Stockholm, och jag bävar för den dag de behöver sjukvård med nuvarande förhållanden. Fy f-n rent ut sagt!

  SvaraRadera
 2. Det låter inte bra om det är censur i en fråga som alla ändå kan läsa om på annat håll.
  Jag undrar vad som hänt med personalen på akuten?
  Är de överflyttade till NÄL, så kanske man skulle tänka på att Kungälvs akuten får en större belastning nu, då många föredrar att åka dit istället.
  Hela psykvården centreras till Östra sjukhuset i Göteborg. Det är tydligen inte så noga med miljötänkandet och långa resor längre.
  Hälsn. Eivor

  SvaraRadera
 3. Hmmm
  En Undrann vad somm är fel på Östras sjuk vård nu Har varit inlagd o haft anhöriga sam har legat på Östras sjukhus alldeles förträfflig vård alltid glada o trevliga o behjälpliga på alla sättt Inga problem med något fast dom var över belagda upp över öronen (Madecin avd) JA vaad hände med Akutpersonalen hängde dom med til Näl Kanske dom skulle gör ett inlägg i debatten Å vad har Kungälv nu med nu sjukvården o göra Spelar det någon roll var psyk vården finn det viktigaste är väl att den finns

  SvaraRadera
 4. Hmmm
  En Undrann vad somm är fel på Östras sjuk vård nu Har varit inlagd o haft anhöriga sam har legat på Östras sjukhus alldeles förträfflig vård alltid glada o trevliga o behjälpliga på alla sättt Inga problem med något fast dom var över belagda upp över öronen (Madecin avd) JA vaad hände med Akutpersonalen hängde dom med til Näl Kanske dom skulle gör ett inlägg i debatten Å vad har Kungälv nu med nu sjukvården o göra Spelar det någon roll var psyk vården finn det viktigaste är väl att den finns

  SvaraRadera
 5. Anonym,

  Glöm det...

  Jag skal inte lägga mig i den lokala debatten mer.

  Eivor

  SvaraRadera
 6. Svar till Eivor.
  Jag tycker visst att du ska lägga dej i, det borde fler göra!
  Jag hör till dom som åker från U-a till Näl, även om jag inte jobbar just på akuten. Vi är många som kör varje dag eftersom det inte går bussar som passar våra arbetstider. NU-turen går ju varje halvtimma under kontorstid, så det är väl inte meningen att "övrig personal" ska ha nytta utav den.
  Den här förändringen skulle ju inte kosta något men både bussen och alla andra som får reseersättning måste ju kosta en förmögenhet. Fast det är ju en bagatell i det hela.
  Och vem tänker på miljön?
  Kungälv bygger ut så dom kommer nog att ta över både patienter och tyvärr även personal från NU. Erfaren personal som vi behöver ha kvar!

  SvaraRadera
 7. Ja, egentligen ramlade jag in på denna bloggen genom en länk från en annan blogg, där det gällde gamla fina trähus som var renoverade. :)
  Då jag såg att akuten på Uddevalla lagts ner,så blev jag väldigt förvånad. Inte ens några sjuksköterskor på akuten i Kungälv, kände till detta.

  Jag tycker då att Uddevalla som är en så mycket större stad och har ett stort upptagningsområde norrut, borde ha råd med en akutmottagning.
  Det dröjer nog tyvärr innan vården får samma prioritet som vägbyggen t.ex.
  mvh Eivor

  SvaraRadera
 8. Här fanns ytterligare en kommentar som jag tog bort. Denm innehöll ett språk som inte hör hemma på Uddevallabloggen.

  SvaraRadera
 9. undrar bara vad som man får skriv ahär som passar Men peron ann grepp
  som okala personer vid namn angående NÚ sjukvården o dyl me dnamn o Idot förklara alla som inte håller på Udévall Sjuk hus Nä Som jag skrev en annan gång lägg ner dert o gör hotell av det hehheee

  SvaraRadera
 10. Det fria ordet är en viktig grundregel i demokratin men vad tillför inlägg som ovanstående resp det raderade till diskussionen?

  SvaraRadera
 11. o n är man tar bort imlägg här vad är det för demokrti då ok ordvalet var grovt men det gnälls något så in i he.... alltid Har inte fått svar på omUdddevalla fått akuten hur det hade låtit då O ch då hade det inte blivit snack om hotel heller Ni på Uddevalla bloggen är alldeles hemma blinda Vakan o erkänn at ni förlorat en grej till mot Troll hättan

  SvaraRadera
 12. Håller Gunnar Klasson på o totalt tappa den ytrande frihet vi har i sverige men det kanske inte gäller fd militärer o kultur förvaltare o dyl Sån jävla skit läggs det pengar på men då e det inga protester för det är KULTUR O DET SKALL FÅ KOSTA SE på Gustavs berg fan tänd eld på det o spar pengarna tills något annat

  SvaraRadera
 13. Håller med ovanstående kommentar

  SvaraRadera
 14. Se bara på senaste in lägget av sten skulptöreen då hörrs det att det skall stanna i stan Fan Uddevall var inte centalort Sten vaggan låg på Bohusmalmön ev i Lysekiil Inta i Uddevalla även om Kullgrens kontor låg där Vakna era hemma blinda personer

  SvaraRadera
 15. ETT inlägg i debatten varför inte bygga lägenheter o hus ute vid Gustavsbergs domäner utmärkt läge

  SvaraRadera
 16. Anonym 14.03 uppvisar en häpnadsväckande okunnighet. Kullgren startade sitt stenimperium 1842 och köpte sedan upp en rad öar i Bohuslän. Störst av dem var Bohus-Malmön som således var Uddevallaägd. Så visst kan man med fog hävda att det var ett Uddevallaföretag.

  SvaraRadera
 17. Jag kan bara beklaga "debatten".

  Jag tror inte vissa hotel-önskade "debattörer" förstår innebörden av NU-sjukvårdens förändring och hur man faktiskt försöker mörka problemen. Titta bara på veckans chefsbrev i NU sjukvården som berör både kritiken i GP och Radio Väst.

  Visst kan det vara kul att se det man trycker in på sin mobil i korvkön faktiskt kommer på en publik blogg, men faktum är att GK har ansvar för vad ni skriver och det kräver att man tar bort vissa saker. Det är en lika viktig del i demokratin.

  Visst kan alla känna "in vino veritas", men som ngn tidigare skrev - vem gynnar det?

  Och vad köper man när man kommer först i korvkön - jo - en korv med lera och en Pucko.

  Det tyckte jag var lite kul.... - men vad jag vill säga - tänk er för. Upplever ni er friska kan ni åtminstone sätta er in i patienterna som verkligen berörs av det Uddevallabloggen beskriver. Är ni sjuka och patienter - då är jag förvånad.

  SvaraRadera
 18. Anonyma 14:06 och 16:57, det finns visst en okunnighet här. Lätt att snacka men kanske man ska ta reda på saker hur det ligger till först.
  Gustafsberg har stadgar att följa och de kan ni söka upp och läsa på uddevalla.se och då förstår ni att det inte går att göra som ni tycker.
  Reagera inte du Gunnar? =)

  SvaraRadera
 19. Jo Jonny! Men okunnigheten är stor som du skriver och jag kommenterar inte allt som skrivs i kommentarsfältet.

  SvaraRadera
 20. Nisse,Jonny och Gunnar!
  Man kan undra vem det är som lämnar vissa kommentarer,är det normalt tänkande personer.

  SvaraRadera
 21. Vist är det normalt tänkande personer som bara är så trött på erat blarr hit o dit o det händer inget ting bara en massa bror duktig som absolut int kann stå för vad dom säger Vil klar göra Angående Kullgren eka vist var dt ett Uddevalla företag men därför inte sagt att ni skal ha äran av o få Ivanas Fina skulptur hos er för det

  SvaraRadera