2010-05-13

1965 års studenter på Gustafsberg

(Klicka på bilden ett par gånger för största format)

Efter att ha gått Strandpromenaden under ledning av Erland Holmdahl anlände Ring R III c till Gustafsberg i eftermiddags. Det var alltså 45 år sedan klassen tog på sig de vita mössorna och sprang ut på Uddevalla Högre Allmänna läroverks (nuvarande Agnebergsgymnasiet)gård och sjöng "Vi har tagit studenten...".

Några av dem var faktiskt klasskamrater också till mig i realskolan. Lärarna Leif Molander och Gunilla Wagersten deltog i dagens jubileum som efter ett glas champagne vid Societeten fortsatte med middag i Gustafsbergs Badrestaurang.

På bilden ser vi, förutom de båda lärarna Molander och Wagersten, bl a Stefan Edman, Erland Holmdahl, Ronny Steen, Mats Haglund, Lars Munther, Ingmar Qvist, Anders Bissman och Bjarne Rehnberg.

Se fler bilder från studentjubiléet här. //

3 kommentarer:

  1. Var alla kvinnorna där inkognito eftersom ingen kvinnas namn nämns i uppräkningen?

    SvaraRadera
  2. Svaret är att jag har bara namngett de jag känner namnen på. Och eftersom vi i realskolan gick i pojkklass så känner jag bara namnen på dessa. Svårare än så var det inte och som du ser efterlyser jag namnen på de övriga.

    SvaraRadera
  3. Sjöng man verkligen redan då "Vi har tagit studenten"? Jag trodde inte den infördes förrän ungefär samtidigt med studentexamens avskaffande 1968.

    SvaraRadera