2023-03-09

Tändsticksexport


 Uddevalla Tändsticksfabrik importerade råvaran, aspstockar, och tillverkade tändstickor och askar av dem

Efter tillverkningen exporterades tändstickorna ut över värden. Här lastas lådor med tändstickor i Uddevalla hamn. Vi hade en temakväll om tändsticksfabriken i museets hörsal någon gång i början av 1990-talet. När jag visade den här bilden var det en gammal man i publiken som sa: "Nämen där är ju jag!"

Han kände igen sig själv i den unga pojken på bilden. Han hade jobbat i tändsticksfabriken i sin ungdom. Tyvärr kommer jag i skrivande stund inte ihåg hans namn. Någon kanske vet?   ///

3 kommentarer:

 1. Leif Thorin2023-03-11 00:16

  Nils-Erik Thönell till vänster i bild var hjälpreda åt min morfar Oscar Green, till höger i bild, som var kajstyrman vid Bohuslänska Kusten. Har varit med tidigare i din blogg. Sök i bloggen på Oscar Green, så finner du en utförligare kommentar av mig.

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen namnen och inser att jag haft med bilden förr. / Gunnar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör absolut ingenting att något intressant upprepas :-)
   AXA havregryn fanns då också tydligen, gör jag gröt på idag.
   Undrar vad det är för svarta tunnor till vänster?

   Radera