2023-03-15

Folkets hus storsatsar

Verksamhetschefen Simone Olofsson i det blivande köket.

I början på 2022 ödelade en stor brand restauranglokalerna i Folkets hus. Det var den populära thai-restaurangen längs Göteborgsvägen som brann och det drabbade förstås själva Folkets hus-föreningen också.

Thairestaurangen avvecklade sin verksamhet och har nu flyttat till Trollhättan. Men Folkets hus har sedan i höstas arbetat med att bygga upp verksamheten igen. Det blir dock ingen lunchrestaurang utan man satsar stenhårt på sin alltmer ökande konferensverksamhet. 

Från den nya centralt placerade restaurangköket kan man serva alla konferenslokalerna och en kock är anställd sedan i höstas.

Har man ätit i thairestaurangen (eller Peter place som det hette tidigare) så känner man ändå igen sig. Man har blottlagt den gamla gula ytterfasaden som nu ingår i den yttre restaurangdelen.

Det pågår en febril verksamhet i de nygamla lokalerna och allt skall vara klart i april.

I bortre delen av den här lokalen kunde man gå upp för en trappa till övervåningen då det var fullt därnere. Det kan man nu också men från en annan trappa som var igenbyggd och som upptäcktes då man började riva lokalerna.

Simone säger att läger är under kontroll och att allt skall vara klar på utsatt tid. Hade jag inte känt henne så skulle jag tvivla, men jag är säker på att hon har rätt.   ///

3 kommentarer:

 1. För något halvår sedan hade Folkets Hus ekonomisk kris. Nu storsatsar man. Kanske har man fått lite bidrag från ägare, det socialdemokratiska partiet? Detta ska nu då konkurrera med andra konferensverksamheter i staden. Vilken tur att man har partiet i ryggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, precis som Gunnar berättar lyfter vi inga partistöd. Inte från något parti. Folkets Hus är en förening och är alltså medlemsägd. Vi har 122 medlemmar och Socialdemokraterna är en av dem. Konferenser har vi bedrivit i många år och det skulle troligen förvåna dig att veta vilket gott samarbete det är mellan oss konferensanläggningar i stan. Vi hänvisar till varandra och hjälps åt.
   Simone Olofsson Verksamhetschef Folkets hus Uddevalla

   Radera
 2. Folkets hus hade årsmöte ikväll och jag ledde förhandlingarna där bl a resultat och balansrapporterna fastställdes. Jag kan därför bekräfta att föreningen inte fått något partistöd för renoveringen. Man har tagit ett banklån för att finansiera renoveringen./Gunnar

  SvaraRadera